Houellebecq, Celan şi Beigbeder, la preţ redus şi „Republica berii” – BOOKFEST 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/houellebecq-celan-si-beigbeder-la-pret-redus-si-republica-berii-bookfest-2015/

Pasionaţii de literatură care vor vizita ediţia din acest an a Salonului Bookfest vor găsi pe rafturile editurilor participante, printre altele, cărţi reduse ale unor autori precum Michel Houellebecq, Paul Celan şi Frédéric Beigbeder, dar se vor întâlni şi cu scriitori cehi, în „Republica berii”.

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2015

Miercuri s-a deschis cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2015, iar vizitatorii nu au întârziat să apară.

Deşi nu au venit în număr mare, pasionaţii de literatură au mers pe la standurile editurilor preferate imediat ce evenimentul s-a deschis oficial. Cei mai mulţi participanţi vor fi, ca în fiecare an, în weekend.

Standul ţării invitate – Republica Cehă – este pregătit pentru a-şi întâmpina oaspeţii străini – scriitori cehi veniţi la Bookfest -, dar şi cititorii români care îşi doresc să participe la lansările programate şi să cumpere cărţile autorilor preferaţi.

„Cehia. Republica berii” se poate citi la standul ţării invitate, iar, miercuri, la deschiderea târgului, invitaţii au putut gusta din „licoarea magică”.

A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest are loc la complexul Romexpo din Bucureşti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante au adus publicului cititor peste un milion de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi.

În cele cinci zile de desfăşurare a evenimentului, vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

BOOKFEST 2015La Salonul Internaţional de Carte Bookfest se găsesc cărţi din toate domeniile, pornind de la cele pentru copii şi adolescenţi şi terminând cu volume religioase şi ştiinţifice.

Astfel, toţi cei care vor trece, anul acesta, pe la standul editurii Polirom, vor avea de ales dintr-o ofertă variată de volume, la preţuri reduse. Trei dintre cele mai aşteptate cărţi ale acestei edituri sunt „Opera poetică I”, de Paul Celan, care poate fi achiziţionată la preţul de 38 de lei, „Povestiri din Kolîma (volumul I)”, de Varlaam Şalamov, care poate fi cumpărată la preţul de 51 de lei, şi „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, volum disponibil la preţul de 30 de lei.

De asemenea, la standul Humanitas vor avea loc lansări de carte la care cititorii pot participa, editura pregătind pentru public o serie de noutăţi, atât în ceea ce priveşte scriitorii români, cât şi pe cei străini. Astfel, unele dintre cărţile pe care mizează editura sunt „Supunere”, de Michel Houellebecq (35 de lei), „Poezii. 1908-1920”, de Ezra Pound (89 de lei), „Partea nevăzută decide totul”, de Horia-Roman Patapievici, şi „Noi vorbim, nu gândim”, de Radu

La editura Curtea Veche, un eveniment important este lansarea noului volum al preşedintelui Klaus Iohannis, „Primul Pas”, care poate fi achiziţionat la preţul de 30 de lei. O altă noutate editorială este „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, ce poate fi achiziţionată la preţul debookfesti 35 de lei. Totodată, va fi lansată la Bookfest cartea „Cotroceniul regal”, de Diana Mandache, care poate fi achiziţionată la preţul de 45 de lei.

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest pot fi găsite cărţi la preţuri începând cu 1 leu, majoritatea fiind destinate copiilor, dar şi volume despre I. L. Caragiale, Ioan Slavici, George Coşbuc, Ocavian Goga, la preţuri de 3 lei.

Editura Rao a pregătit pentru cititori cărţi la 15 lei, dar şi o ofertă interesantă pentru cei care achiziţionează mai multe volume. Astfel, persoanele care cumpără o singură carte de la editura Rao beneficiază de o reducere de 15%, în schimb, la două cărţi cumpărate, reducerea este de 20%. Totodată, de 25% reducere beneficiază cei care cumpără trei cărţi, iar 30% este reducerea pentru persoanele care achiziţionează patru sau mai multe cărţi.

Programul de vizitare este următorul: miercuri – până la ora 20.00; joi – 10.00-20.00; vineri – 10.00-21.00; sâmbătă – 10.00-21.00; duminică – 10.00-20.00.

Foto: BOOKFEST 2015 – facebook.com/BookfestRomania

11
/06
/21

Triumf Amiria și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) îi invită pe traducătorii profesioniști și amatori la un atelier de traducere queer cu profesoara universitară Ruxandra Vișan și traducătoarea Laura Sandu în cadrul secțiunii de literatură a proiectului.

08
/06
/21

„Unică în acest roman este vocea naratorului său, un amestec de Holden Caulfield și Karl Ove, maghiar și român, idealist și cinic, hibrid în multe sensuri, încercând să găsească claritatea, fără să știe de ce, dintr-un pur instinct moral și estetic, și fără să știe cum. Dacă acceptăm pactul autobiografic al cărții, atunci înțelegem lumea din care a ieșit unul dintre poeții cu adevărat originali ai noii generații. Mărcile lui lirice apar surprinzător și discret, ca mici puncte incandescente, și în proza fluidă și simplă prin care e spusă povestea anilor de rătăcire ai lui Dósa, probabil cel mai important scriitor maghiar de limbă română de azi.” (Adrian Lăcătuș).

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

31
/05
/21

O nouă carte care a ținut prima pagină a publicațiilor din întreaga lume în ultimii ani a apărut zilele acestea în traducere în colecția ANANSI World Fiction. Este vorba despre ”Niciun prieten, doar munții”, volum de memorii al cunoscutului refugiat iranian de etnie kurdă Behrouz Boochani, o istorie tăioasă ce descrie poveștile adevărate ale refugiaților de pe Insula Manus, din Papua Noua Guinee, unde autorul a fost închis în 2013, după ce a fost prins încercând să intre cu barca în apele teritoriale ale statului australian.

30
/05
/21

„Mi se pare că mai degrabă aș putea fi învinuit de lăcomie, de beție, de superficialitate, de indiferență, de orice doriți”, îi scrie Cehov lui A.N. Pleșcev, prietenul lui, la 1888, „însă nu de dorința de a părea ori de a nu părea ceva. Nu m-am ascuns niciodată! Dacă dumneavoastră îmi sunteți drag, sau Suvorin, sau Mihailovski, n-o ascund nicăieri”.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

Luni, 24 mai, începînd cu ora 19.00, pe paginile Facebook Polirom și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/polirom.editura•facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), Andreea Răsuceanu va intra în dialog cu redactorii Alecart, pornind de la romanul „Vîntul, duhul, suflarea”, recent publicat la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd”.

17
/05
/21

Noi, copiii din Bahnhof Zoo de Christiane F este una dintre acele cărți care nu te lăsa indiferent. Adicția în rândul adolescenților este văzută din interiorul unei povești de viață reale. Cum te afunzi într-o experiență traumatizantă, consumul de heroină, din dorința de a aparține, de a simți că ești important pentru cei din jur și că ceea ce trăiești are o intensitate ieșită din comun? Și ce șanse ai cu adevărat să o poți depăși?

12
/05
/21

Editura Frontiera anunță apariția unui titlu de excepție: „Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa, în 2017.