„House of Cards”, suspendat până la „noi ordine”
https://www.ziarulmetropolis.ro/house-of-cards-suspendat-pana-la-noi-ordine/

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

Un articol de Petre Ivan|1 noiembrie 2017

Potrivit BBC, companiile producătoare au anunţat marţi: „MRC şi Netflix au decis să suspende producţia sezonului al şaselea al House of Cards până la noi ordine, pentru a avea timp să evaluăm situaţia actuală şi să răspundem neliniştilor echipei noastre”.

Anunţul vine după ce împotriva starului a fost formulată o acuzaţie de hărţuire sexuală din partea actorului Anthony Rapp, cunoscut din serialul „Star Trek: Discovery”. El a declarat pentru Buzzfeed că Spacey l-a hărţuit la o petrecere în 1986, pe când Rapp avea 14 ani.

Kevin Spacey şi-a cerut scuze într-un mesaj publicat pe Twitter, în care a  precizat şi că de mai mulţi ani a ales să trăiască precum un bărbat homosexual.

Decizia de a încheia serialul „House of Cards”, care a debutat în 2013, a fost luată de Netflix în urmă cu mai multe luni.

Reprezentanţii teatrului Old Vic din Londra, unde Spacey a lucrat timp de 11 ani, au transmis că au fost „consternaţi” de acuzaţii. Instituţia veche de 200 de ani i-a îndemnat pe toţi cei care au legătură cu Old Vic să facă dezvăluiri, garantând confidenţialitate.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a primit două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects” (1995) şi ”American Beauty” (1999).  Din 2013, joacă rolul principal în serialul „House of Cards”.

Foto: House of Cards – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.