„I Am the Night/ Eu sunt noaptea” este disponibil pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/i-am-the-night-eu-sunt-noaptea-este-disponibil-pe-hbo-go/

Patty Jenkins regizează primele două episoade din drama inspirată de viaţa Faunei Hodel, scrisă de Sam Sheridan, cu Chris Pine în rolul principal.

Un articol de Liliana Matei|8 februarie 2019

Primele două episoade ale dramei I Am the Night, regizate de Patty Jenkins (Wonder Woman, Monster), după un scenariu de Sam Sheridan (A Fighter’s Heart, The Disaster Diaries), în care Chris Pine (Wonder Woman, Star Trek) interpretează rolul principal, sunt disponibile pe HBO GO. Premiera la HBO va fi pe 4 martie.

Inspirat din evenimente reale, serialul original TNT I Am the Night spune povestea captivantă a Faunei Hodel (India Eisley), o adolescentă abandonată la naștere, care crește lângă Reno, Nevada. Fauna trăiește confortabil cu misterul originii ei, până când o descoperire o face să pună totul sub semnul întrebării. În timp ce Fauna începe să investigheze secretele trecutului ei, întâlnește un reporter (Pine), bântuit de un caz din trecut. Împreună, cei doi urmează o pistă sinistră care îi duce aproape de George Hodel (Jefferson Mays), un ginecolog din Los Angeles, implicat în câteva dintre cele mai întunecate depravări de la Hollywood și, posibil, una dintre cele mai dezgustătoare crime nerezolvate.

Pe lângă Pine (foto), din distribuția serialului mai fac parte India Eisley (Underworld Awakening, Look Away), care o interpretează pe Fauna Hodel, câștigătorul premiului Tony Jefferson Mays (The Americans, Law&Order: SVU) în rolul lui George Hodel, Leland Orser (Berlin Station) îl interpretează pe Peter Sullivan, Yul Vazquez (Last Flag Flying), care îl interpretează pe Billis, Dylan Smith (Maze Runner: The Death Cure, Lemonade) este Sepp, Golden Brooks (Girlfriends) îl interpretează pe Jimmy Lee, Justin Cornwell (Trening Day, We are Boats) apare ca Terrence Shye, Jay Paulson (Mad Men), în rolul lui Ohls, și Connie Nielsen (Wonder Woman) o interpretează pe Corinna Hodel.

Jenkins regizează I am the Night, dramă scrisă de Sheridan. Serialul este produs de Studio T, Turner, iar Jenkins, Michael Sugar (13 reasons why, Spotlight), Pine și Sheridan sunt producători executivi. Carl Franklin (House of Cards, Homeland) și Victoria Mahoney (Claws) au regizat fiecare două episoade.

Primele două episoade din cele 6 ale miniseriei I Am the Night/ Eu sunt noaptea sunt pe HBO GO, iar apoi va fi disponibil câte un episod în fiecare săptămână. Miniseria va fi difuzată la HBO din 4 martie.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.