Ibrahim Maalouf își lansează noul album
https://www.ziarulmetropolis.ro/ibrahim-maalouf-isi-lanseaza-noul-album/

Revelaţia Ibrahim Maalouf şi-a lasat săptămâna trecută albumul pe care îl va cânta la Jazz Night Out. Mai puţin de 200 de bilete au rămas în vânzare la concertul ce are loc pe 19 noiembrie, ora 20.00 la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|29 septembrie 2015

Ibrahim Maalouf și-a lansat albumele Red & Black Light și Kalthoum, primul fiind o odă dedicată femeilor și influenței pe care au avut-o asupra vieții și muzicii sale, iar al doilea o incursiune în opera cântăreței Umm Kulthum.

Trompetistul libanez vine pentru prima dată în România cu cel mai nou proiect al său, Kalthoum- un concert dedicat și inspirat de opera divei egiptene Umm Kulthum, cea mai cunoscută voce a lumii arabe. Albumul Kalthoum se lansează astăzi şi marchează 40 de ani de la dispariţia marii artiste.

Ibrahim Maalouf îşi doreşte de mulţi ani să aducă un omagiu vocii celor ,,O mie şi una de nopti’’, una dintre cele mai celebre compoziţii ale lui Umm Kulthum. Celebrată în întreaga lume arabă, această capodoperă simfonică este prea puţin cunoscută pe restul globului, acesta fiind şi unul dintre motivele care l-au determinat pe trompetist să înregistreze acest disc.

Pe album sunt prezenţi bateristul Clarence Penn, un muzician sofisticat şi cu o tehnică ireproşabilă, basistul Scott Colley, cu precizia şi acutul său simţ al melodiei şi nu în ultimul rând pianistul Frank Woeste, alături de care Ibrahim Maalouf continuă să exploreze aranjamente orchestrale aflate la confluența muzicii clasice arabe şi a jazz-ului ,,tradițional’’ american.

Ibrahim Maalouf este câştigătorul premiilor „Revelația anului” la Victoire de Jazz și „Cel mai bun artist World Music la French Awards, anul trecut, iar printre numele mari cu care a colaborat se numără și Sting. Ibrahim Maalouf este profesor de improvizație la Conservatorul din Paris.

Biletele la acest concert costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.
Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

Următoarele concerte Twin Arts:

10, 11 octombrie-Avishai Cohen Trio-Sala Radio
15 octombrie-Hindi Zahra-Sala Radio
5 noiembrie-Bela Fleck & Abigail Washburn-Sala Radio
19 noiembrie-Ibrahim Maalouf-Kalthoum-Sala Radio
26 noiembrie-Brad Mehldau Trio-Sala Radio

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »