Ibrahim Maalouf își lansează noul album
https://www.ziarulmetropolis.ro/ibrahim-maalouf-isi-lanseaza-noul-album/

Revelaţia Ibrahim Maalouf şi-a lasat săptămâna trecută albumul pe care îl va cânta la Jazz Night Out. Mai puţin de 200 de bilete au rămas în vânzare la concertul ce are loc pe 19 noiembrie, ora 20.00 la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|29 Septembrie 2015

Ibrahim Maalouf și-a lansat albumele Red & Black Light și Kalthoum, primul fiind o odă dedicată femeilor și influenței pe care au avut-o asupra vieții și muzicii sale, iar al doilea o incursiune în opera cântăreței Umm Kulthum.

Trompetistul libanez vine pentru prima dată în România cu cel mai nou proiect al său, Kalthoum- un concert dedicat și inspirat de opera divei egiptene Umm Kulthum, cea mai cunoscută voce a lumii arabe. Albumul Kalthoum se lansează astăzi şi marchează 40 de ani de la dispariţia marii artiste.

Ibrahim Maalouf îşi doreşte de mulţi ani să aducă un omagiu vocii celor ,,O mie şi una de nopti’’, una dintre cele mai celebre compoziţii ale lui Umm Kulthum. Celebrată în întreaga lume arabă, această capodoperă simfonică este prea puţin cunoscută pe restul globului, acesta fiind şi unul dintre motivele care l-au determinat pe trompetist să înregistreze acest disc.

Pe album sunt prezenţi bateristul Clarence Penn, un muzician sofisticat şi cu o tehnică ireproşabilă, basistul Scott Colley, cu precizia şi acutul său simţ al melodiei şi nu în ultimul rând pianistul Frank Woeste, alături de care Ibrahim Maalouf continuă să exploreze aranjamente orchestrale aflate la confluența muzicii clasice arabe şi a jazz-ului ,,tradițional’’ american.

Ibrahim Maalouf este câştigătorul premiilor „Revelația anului” la Victoire de Jazz și „Cel mai bun artist World Music la French Awards, anul trecut, iar printre numele mari cu care a colaborat se numără și Sting. Ibrahim Maalouf este profesor de improvizație la Conservatorul din Paris.

Biletele la acest concert costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.
Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

Următoarele concerte Twin Arts:

10, 11 octombrie-Avishai Cohen Trio-Sala Radio
15 octombrie-Hindi Zahra-Sala Radio
5 noiembrie-Bela Fleck & Abigail Washburn-Sala Radio
19 noiembrie-Ibrahim Maalouf-Kalthoum-Sala Radio
26 noiembrie-Brad Mehldau Trio-Sala Radio

14
/12
/18

The Cure, Radiohead şi Def Leppard, printre  cei şapte artişti care vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame.. Lista anunţată cuprinde trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies, dar şi pe cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks. Ceremonia de includere a celor şapte va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

Page 1 of 12512345...102030...Last »