ICR Stockholm şi Muzeul Nobel prezintă literatura de limbă germană din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/icr-stockholm-si-muzeul-nobel-prezinta-literatura-de-limba-germana-din-romania/

Institutul Cultural Român de la Stockholm şi Muzeul Nobel organizează pe 20 noiembrie, programul ‘Când tăcem, suntem dezagreabili. Când vorbim, suntem ridicoli’, despre literatura de limbă germană din România. Denumirea evenimentului este inspirată din romanul Animalul inimii de Herta Müller, informează ICR Stockholm. Programul va avea loc în sala de festivităţi a Academiei Suedeze, avându-i […]

Un articol de |19 octombrie 2012

Institutul Cultural Român de la Stockholm şi Muzeul Nobel organizează pe 20 noiembrie, programul ‘Când tăcem, suntem dezagreabili. Când vorbim, suntem ridicoli’, despre literatura de limbă germană din România. Denumirea evenimentului este inspirată din romanul Animalul inimii de Herta Müller, informează ICR Stockholm.

Programul va avea loc în sala de festivităţi a Academiei Suedeze, avându-i ca invitaţi pe laureata Premiului Nobel pentru Literatură Herta Müller, scriitorul şi traducătorul Ernest Wichner, criticul literar Monica Nagler şi actriţa Stina Ekblad. Discuţia se va purta în limba germană şi va fi tradusă în suedeză de Elisabeth Geiger-Poignant. Pentru acest program, reputata traducătoare Aimée Delblanc a tradus în limba suedeză o selecţie din scrierile lui Rolf Bossert, Roland Kirsch, Anemone Latzina, Johann Lipett, Oskar Pastior, William Totok, Richard Wagner şi Ernest Wichner.

Evenimentul este organizat cu ocazia expoziţiei ‘Podoaba rece a vieţii’, deschisă la Muzeul Nobel din Stockholm până pe 27 ianuarie 2013. ‘Podoaba rece a vieţii’ este o expoziţie itinerantă care documentează, în fotografii şi obiecte, viaţa Hertei Müller şi a membrilor Aktionsgruppe Banat. Expoziţia a fost concepută de Literaturhaus din München şi itinerată până în prezent în mai multe oraşe din Germania. Muzeul Nobel a decis să prezinte această expoziţie la sugestia ICR Stockholm.

 

Sursa: AGERPRES

06
/11
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic de la Berlinale 2014, “Patimile Mariei” se lansează vineri, 7 noiembrie, în cinematografele din București și alte 16 orașe.

06
/11
/14

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, cel care va susține un concert la Sibiu alături de trupa sa în cadrul Mozaic Jazz Festival, a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele.

06
/11
/14

Scriitoarea Lydie Salvayre a fost recompensată, miercuri, cu premiul Goncourt pe 2014 - cel mai prestigios trofeu literar francez -, pentru volumul său "Pas pleurer", lansat la editura Seuil. Romanul "Pas pleurer" a fost ales cu cinci voturi contra patru obţinute de scriitorul algerian Kamel Daoud, autorul volumului "Meursault contre-enquête".

05
/11
/14

Luna noiembrie readuce pe scena Teatrului Naţional Radu Stanca una dintre cele mai de succes producţii ale ultimilor ani: spectacolul „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete. Reprezentaţia va avea loc duminică, 9 noiembrie, ora 19:00.

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

05
/11
/14

Prepozițiile „din” și „dintre” au amândouă un sens partitiv. Însă, lucrurile se complică atunci când nu ținem cont de logica mesajelor transmise cu ajutorul lor.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

05
/11
/14

Matrimoniale de Lia Bugnar, un spectacol de Diana Lupescu, se joacă pe 7 noiembrie, la Atelierhaus - Domagkpark din München. Spectacolul se adresează românilor din diaspora şi va fi jucat în limba română.