Ileana Stana Ionescu, 80 de ani! Spectacol dedicat marii actriţe, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/ileana-stana-ionescu-80-de-ani-spectacol-dedicat-marii-actrite-la-teatrul-metropolis/

Fundaţia Geo Barton, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, prezintă evenimentul „La mulţi ani, Ileana Stana Ionescu!”, vineri 28 octombrie, ora 19.30, la Teatrul Metropolis.

Un articol de Anita Barton|13 Octombrie 2016

Cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani (născută pe 14 septembrie 1936), marea noastră actriţă va fi înconjurată de prietenii şi colegii săi, care îi dedică un spectacol festiv, o seară efervescentă şi jovială în care o puteţi admira pe Ileana Stana Ionescu într-o ipostază inedită, în compania amfitrionilor Iuliana Marciuc şi Silviu Biriş.

Invitaţi: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Florin Piersic, Dan Puric, Costel Constantin, Ştefan Sileanu, Constantin Dinulescu, Bogdan Stanoevici, Cătălin Crişan, Mihai Niculescu, Dragoş Stemate, Liviu Crăciun.

„M-aş bucura enorm ca anunţul acestei serate-eveniment să vă stârnească plăcerea spontană de a participa şi dumneavoastră la sărbătorirea uneia dintre marile noastre actriţe!

afis-ileana-stana-ionescu-2

Dacă, totuşi, undeva, înlăuntrul sufletului dumneavoastră, aveţi nevoie de motivaţii ulterioare, sunt gata să vi le ofer.

Ileana Stana Ionescu a împlinit, de curând, respectabila vârstă de 80 de ani! Din aceşti 80 de ani, 60 i-a dedicat scenei şi ecranului românesc, cu pasiune şi devotament!

60 de ani de carieră!

Asta înseamnă sute de oameni, seară de seară, la teatru; mii de oameni în sălile cinematografelor, milioane de oameni în faţa televizoarelor…

Înseamnă generaţii întregi care au fost şi sunt contemporane cu interpretările memorabile ale Ileanei Stana Ionescu, începând de la Nastasia Filipovna din piesa “Idiotul” de Dostoievski, în regia lui Alexandru Finţi, din 1969 – primul rol pe scena TNB şi până la actualele “Generăleasa” din “Micul Infern” de Mircea Ştefănescu, la TNB, sau Lena din “Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, pe scena Teatrului Metropolis.

Înseamnă că Ileana Stana Ionescu îşi pune la dispoziţia sufletului nostru acest minunat har, talentul său, cu care a fost înzestrată, pentru a ne bucura, pentru a ne binedispune, pentru a ne hrăni sufleteşte.

Patrimoniul său artistic devine patrimoniul nostru sentimental!

Ileana Stana Ionescu este una dintre actriţele teatrului românesc care a jucat alături de mari actori şi sub bagheta unor mari regizori, ceea ce înseamnă că extraordinara sa experienţă artistică o transmite, o predă, ca pe o moştenire valoroasă, tinerilor actori alături de care joacă, cu generozitatea tipică marilor personalităţi.

Aşadar, când sărbătorim o excelenţă a teatrului şi a filmului, aşa cum este Ileana Stana Ionescu, avem, de fapt, prilejul să ne exprimăm gratitudinea pentru momentele indelebile pe care ni le oferă, cu fiecare rol interpretat!

Vă aşteptăm la această seară festivă, vineri 28 octombrie, ora 19.30, fix!”

Anita Barton

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

25
/03
/19

“Între pasiune şi suferinţă asemănarea este atât de mare încât, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns să le confunde şi să le boteze cu acelaşi cuvânt: patimă, a pătimi. O ironie filologică.” – Ana Blandiana . Astăzi, de Buna Vestire, una dintre cele mai graţioase şi puternice voci din poezia feminină românească împlineşte 77 de ani.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

21
/12
/18

Undeva, cândva... Adela Marculescu și Victor Rebengiuc, cu mulți ani în urmă, pe vremea în care teatrul radiofonic reprezenta una dintre puținele bucurii ale românilor. Actrița Adela Marculescu (poate fi văzută în spectacolul "Idolul şi Ion Anapoda", la TNB) a împlinit, astăzi, 80 de ani

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

07
/11
/18

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți. La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!” - Mihai Șora, la împlinirea vârstei de 102 ani...

02
/11
/18

În cinstea actriţei Dorina Lazăr, după 30 de ani de la prima difuzare, Casa de Producţie TVR vă invită să urmăriţi spectacolul „Plicul”, de Liviu Rebreanu.  Născută pe 7 noiembrie 1940, Dorina Lazăr a absolvit IATC, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, la clasa profesorului Ion Finteșteanu, asistenţii acestuia fiind Sanda Manu şi Dem Rădulescu. 

01
/11
/18

“Fără falsă modestie: nu cred că mă număr printre cei mari mari compozitori și interpreți de limbă franceză, dar ma simt bine în pielea mea" -  Salvatore Adamo. Aclamat şi iubit în întreaga lume, artistul belgian de origine italiană, care are la activ peste 100 de milioane de discuri vândute, împlinește, astăzi, 75 de ani.

29
/10
/18

"Nu-l costă nimic pe un om să fie blând cu un animal" - Joaquin Phoenix. Nominalizat de trei ori la Oscar pentru rolurile din Gladiator (2001), Walk the Line (2006) și The Master (2013), actorul născut în Puerto Rico a împlinit, ieri, 44 de ani. Joaquin Phoenix, cunoscut drept un activist fervent al drepturilor animalelor, este vegetarian de la vârsta de trei ani.

18
/10
/18

Casa de Producție TVR propune iubitorilor de teatru celebrarea actriței Draga Olteanu Matei, printru-un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Naţionale: „Comoara din deal”. Din distribuția spectacolului realizat în anul 1977 fac parte actorii: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Iulian Necșulescu, Contantin Diplan, Gheorghe Visu, Ion Henter, N. Bălănescu, Eugenia Maci.

04
/10
/18

„(...) Acum, în Octombrie, la 40 de ani vreau să alerg primul meu maraton. Nu mi-e frică să greșesc, mă bucur când o fac și învăț din asta..! Iubesc teatrul și mă simt norocos că am șansa să fac ce-mi place!” – Marius Manole. Actorul despre care regretatul Radu Beligan spunea că „un astfel de talent apare o dată la 100 de ani” își serbează, astăzi, cea de-a 40-a aniversare.

Page 1 of 1212345...10...Last »