Ilie Mihali expune la Tempo Art
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilie-mihali-expune-la-tempo-art/

Ilie Mihali este un artist contemporan român re-locat în Anglia. Acesta expune o serie de picturi la Galeria Tempo Art, încă din 7 martie.

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

Ilie Mihali este un artist contemporan român re-locat în Anglia. Acesta expune o serie de picturi la Galeria Tempo Art, încă din 7 martie.

În filmele indiene există acele scene în care niște grupuri mari de figuranți dansează și cantă frenetic alături de personajul principal, ocupând întrega scenă și bombardându-ne simțurile. Acest personaj colectiv, alcatuit din numeroși dansatori și cântăreți, care evoluează exploziv, veniți de nicăieri – și dispărând tot într-acolo la finalul cântecului, în simbolismul dramaturgiei indiene nici măcar nu sunt efectiv un personaj. În economia piesei, ei nu contează. Aceste personaje fără nume simbolizează starea sufletească a personajului principal și trăirile interioare intense ale acestuia.

În estetica occidentală, pentru a simboliza aceste realități interioare, cel mai adesea au fost folosite obiectele neînsuflețite, ridicate la rangul de simbol sau de suport al proiecțiilor psihologice.

Ilie Mihali a optat pentru tehnica bollywodiană, a personajului-stare sufletească în două dintre lucrările din această expoziție. Cele două lucrări au aceași abordare asupra realităților antagonice pe care o întâlnim și în filmele regizorilor din noul val românesc. Este atitudinea contemporanului creativ, vexat și stupefiat, o atitudine ce pledează în favoarea unei toleranțe uriașe și a unui umanism concret.

Ilie Mihali este absolvent al Universității de Arte și Design Cluj-Napoca și are un master în ceramică de la Universitate de Arte București, iar acum locuiește în Ipswich, Anglia de mai bine de 10 ani.

Info:

Galeria Tempo Art: Strada George Constantinescu nr 3, București; Complexul Upground, intrarea B; [email protected]; (004).0752.099.994

Credit foto: Pascal Gravot-Haeberli

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

31
/10
/18

În perioada 29 octombrie - 13 noiembrie se desfășoară, în București și în alte 5 orașe din țară, proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”, în cadrul căruia vor fi iluminate arhitectural 10 clădiri a căror istorie este strâns legată de momentul Marii Uniri și de ultimii o sută de ani. Proiectul, cofinanțat de Ministerul Culturii și Integrării, se derulează în Capitală și în Iași, Constanța, Sighet, Arad și Alba Iulia.

31
/10
/18

S-a încheiat unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din România și din euroregiune: BETA 2018 - bienala timișoreană de arhitectură organizată de către Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș, care a avut loc în perioada 28 septembrie – 28 octombrie.

30
/10
/18

MAD(e) in Romania, unul dintre cele mai importante evenimente de cultură și artă contemporană din Timișoara, continuă cu inaugurarea, săptămâna aceasta, a două noi expoziții de afișe activiste și sociopolitice, dar și cu o serie de discuții ale unor regizori de film cu vizionarea producțiilor lor angajate social și politic, alături de mulți alți invitați.

18
/10
/18

Walk & Shoot a reprezentat în ultimii doi ani o alternativă unică pe piața din București la workshopuri și ateliere de fotografie. Fiind gândit de o echipă cu experiență în organizare de evenimente culturale, dar aflată în afara zonei de fotografie, și în colaborare cu fotografi cunoscuți și respectați la noi, Walk & Shoot reușise să iasă din tiparul „hai să învâțăm despre diafragmă, iso și timp de expunere în timp ce stăm cu toții într-o cameră și ne uităm la un ecran de proiecție”.

12
/10
/18

Timp de o lună, 28 de artiști angajați social și politic, 8 regizori de film, 16 cercetători în arte vizuale și discipline conexe vor participa la proiectul "Mad(e) In Romania", aflat la intersecția dintre artă, politică și dialog. Mihai Șora, Caterina Preda, Ileana Pintilie, Dan Perjovschi, Ion Barbu, Claudiu Cobilanschi, Mircea Toma sunt o parte din cei care vin la Timișoara pentru a spune cum arată arta care ține cetățenii treji și le face vocea auzită. "Mad(e) In Romania" va avea loc în perioada 15 octombrie – 20 noiembrie

08
/10
/18

„Monumente în mișcare – patrimoniu dispărut” 2018, proiect produs de Nasui collection & Gallery și Muzeul Județean de Istorie Brașov, își propune promovarea patrimoniului istoric al Brașovului dispărut, prin producția și plasarea în spațiul public a două sculpturi de mari dimensiuni, contemporane, temporare și neintruzive, prin organizarea de module educaționale pentru tineri și printr-o expoziție documentară outdoor dedicată publicului larg.

06
/10
/18

Au mai rămas două săptămâni până la începutul Festivalului Național de Teatru, ediția a 28-a, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 19 – 29 octombrie. În an centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în cele 11 zile de Festival.