Ilya Rashkovskiy, laureat al Concursului Enescu 2014, urcă pe scena Ateneului Român pentru un recital extraordinar
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilya-rashkovskiy-laureat-al-concursului-enescu-2014-urca-pe-scena-ateneului-roman-pentru-un-recital-extraordinar/

Ilya Rashkovskiy, unul dintre cei mai premiaţi pianişti la marile concursuri internaţionale, va susţine un recital la Ateneul Român, pe 16 mai. Pianistul rus va interpreta lucrări de Beethoven, Schumann şi Scriabin.

Un articol de Liliana Matei|9 mai 2015

Pianistul rus Ilya Rashkovskiy, considerat de presa internațională „un adevărat pictor al pianului” și laureat al Concursului Enescu 2014, va urca pe scena Ateneului Român pentru a susține un recital extraordinar pe 16 mai, de la ora 19.00. Programul cuprinde două sonate de Scriabin, Sonata Nr.10 și Sonata Nr.5, Fantasia Op.17 de Schumann, precum și celebra și dificiala Sonată Nr. 32 în do minor Op.111 de Beethoven.

„Din punct de vedere pianistic, Ilya Rashkovski a oferit cea mai clasică și curată interpretare, în buna tradiție a școlii ruse și europene de pian, cu grijă pentru fiecare sunet și virtuozitate ireproșabilă.”, scria compozitoarea Sabina Ulubeanu despre stilul de interpretare al pianistului, într-o cronică din timpul ediției din 2014 a Concursului Enescu.

Biletele pentru recitalul susținut de Ilya Rashkovski la București s-au pus în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Născut la 17 noiembrie 1984, Ilya Rashkovskiy a absolvit cursurile Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover și cele ale prestigioasei École Normale Superieur de Musique de Paris „Alfred Cortot”. De-a lungul timpului, a concertat alături de orchestre precum: Orchestra de Stat a Rusiei, Filarmonica Națională din Kiev, Gulbenkian Orchestra, Orchestra Națională Cehă, New Japan Symphony. Ilya Rashkovskiy este unul dintre cei mai premiați pianiști ai momentului la concursuri internaționale, printre premiile obținute numărându-se cele de la concursurile M– J. Thibaud (Paris), Regina Elisabeta (Bruxelles), A. Rubinstein (Tel Aviv).

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.