Ilya Rashkovskiy, laureat al Concursului Enescu 2014, urcă pe scena Ateneului Român pentru un recital extraordinar
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilya-rashkovskiy-laureat-al-concursului-enescu-2014-urca-pe-scena-ateneului-roman-pentru-un-recital-extraordinar/

Ilya Rashkovskiy, unul dintre cei mai premiaţi pianişti la marile concursuri internaţionale, va susţine un recital la Ateneul Român, pe 16 mai. Pianistul rus va interpreta lucrări de Beethoven, Schumann şi Scriabin.

Un articol de Liliana Matei|9 mai 2015

Pianistul rus Ilya Rashkovskiy, considerat de presa internațională „un adevărat pictor al pianului” și laureat al Concursului Enescu 2014, va urca pe scena Ateneului Român pentru a susține un recital extraordinar pe 16 mai, de la ora 19.00. Programul cuprinde două sonate de Scriabin, Sonata Nr.10 și Sonata Nr.5, Fantasia Op.17 de Schumann, precum și celebra și dificiala Sonată Nr. 32 în do minor Op.111 de Beethoven.

„Din punct de vedere pianistic, Ilya Rashkovski a oferit cea mai clasică și curată interpretare, în buna tradiție a școlii ruse și europene de pian, cu grijă pentru fiecare sunet și virtuozitate ireproșabilă.”, scria compozitoarea Sabina Ulubeanu despre stilul de interpretare al pianistului, într-o cronică din timpul ediției din 2014 a Concursului Enescu.

Biletele pentru recitalul susținut de Ilya Rashkovski la București s-au pus în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Născut la 17 noiembrie 1984, Ilya Rashkovskiy a absolvit cursurile Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover și cele ale prestigioasei École Normale Superieur de Musique de Paris „Alfred Cortot”. De-a lungul timpului, a concertat alături de orchestre precum: Orchestra de Stat a Rusiei, Filarmonica Națională din Kiev, Gulbenkian Orchestra, Orchestra Națională Cehă, New Japan Symphony. Ilya Rashkovskiy este unul dintre cei mai premiați pianiști ai momentului la concursuri internaționale, printre premiile obținute numărându-se cele de la concursurile M– J. Thibaud (Paris), Regina Elisabeta (Bruxelles), A. Rubinstein (Tel Aviv).

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.