Imaginaţia de la festivalul de teatru Ideo Ideis, în varianta pentru smartphone
https://www.ziarulmetropolis.ro/imaginatia-de-la-festivalul-de-teatru-ideo-ideis-in-varianta-pentru-smartphone/

Ideo Ideis, festivalul de teatru tânăr care se desfăşoară în fiecare august la Alexandria, este o baie de entuziasm şi de creativitate, în cadrul a nouă zile de educaţie alternativă la care, până acum, aveau acces doar elevii care se înscriseseră în competiţie. Începând cu săptămâna aceasta, spiritul Ideo Ideis poate fi gustat şi pe site-ul Indygen.ro.

Un articol de Adina Scorţescu|11 iulie 2013

Ideo Ideis, festivalul de teatru tânăr care se desfășoară în fiecare august la Alexandria, este o baie de entuziasm și de creativitate, în cadrul a nouă zile de educație alternativă la care, până acum, aveau acces doar elevii care se înscriseseră în competiție și cei câțiva vizitatori. Începând cu săptămâna aceasta, spiritul Ideo Ideis poate fi gustat și pe site-ul Indygen.ro.

Filmulețele produse de Ideo Ideis pentru Indygen.ro le împărtășesc tinerilor know how despre teatru, jocuri de imaginație, exerciții de autocunoaștere și creativitate.

„Am fost extrem de încântați să luăm parte la Revoluția Indygen! Este un proiect extrem de îndrăzneț și ambițios! E mai mult decât un serviciu nou de telefonie mobilă; e un proiect care înțelege nevoile tinerei generații și care vrea, cu ajutorul nostru și al altor parteneri, să ofere acces la comunități educaționale și să îi ajute pe tinerii români să-și valorifice potențialul creativ”, spune Andreea Borțun, Co-Președinte Ideo Ideis.

Vizitator la Ideo Ideis

Câteva dintre lecțiile despre teatru pot fi condensate în materiale video, ca de exemplu cel de mai jos (Sfaturile prezentate de actorii Alexandru Pavel și Adrian Nicolaie, traineri la Ideo Ideis, au fost înregistrate la ediția de anul trecut a festivalului).

Însă restul – de la atelierele de coregrafie și dramaturgie, până la spectacolele invitate, proiecțiile de filme și master-class-urile (ținute de nume importante, ca de exemplu – anul trecut – Marcel Iureș) – merită să fie descoperite live, indiferent de vârstă. Pentru pachetul de vizitator se poate opta până pe 15 iulie.

Anul acesta, festivalul are loc între 8 și 16 august.

Foto: Adi Bulboacă

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.

18
/09
/23

O vorbă veche spune "Codru-i frate cu românul". Dacă vorba asta s-ar adapta pentru zona de turism estival, ar suna așa: "Turcu-i frate cu românul". Potrivit statisticilor, de ani buni, vecinii de la Marea Neagră se mențin în topul destinațiilor favorite de vacanță: vară după vară, ai noștri se pornesc către litoralul turcesc.

18
/09
/23

Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.

16
/09
/23

August Film, noua casă de distribuție românească, fondată de Matei Truța și Andrei Agudaru, anunță lansarea în această toamnă a 3 titluri noi - TOTEM (r. Lila Avilés, 13 octombrie), Între revoluții (r. Vlad Petri, 3 noiembrie) și Castelul Crăiței (r. Liviu Marghidan, 24 noiembrie).