Imagini nemaivăzute cu John Lennon, descoperite într-un sertar
https://www.ziarulmetropolis.ro/imagini-nemaivazute-cu-john-lennon-descoperite-intr-un-sertar/

O serie de imagini nemaivăzute cu John Lennon, datate în 1970, au fost descoperite de un bărbat într-un sertar abandonat al tatălui său, unde au rămas uitate timp de peste 30 de ani, pentru că proprietarul credea că nu au nicio valoare. Imaginile au ajuns la muzeul The Beatles Story din Liverpool, care le va expune începând din noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2017

Proprietarul celor 26 de negative le-a prezentat la o zi de evaluare la muzeul The Beatles Story, spunând că tatăl său le-ar fi obţinut în timp ce era student la artă, în anii 1970.

Potrivit organizatorului de licitaţii Darren Julien, ”portretele intime” ale lui John Lennon ar putea valora peste 11.200 de euro.

Diane Glover, directorul de marketing al muzeului, a spus că proprietarul imaginilor, care a vrut să îşi păstreze anonimatul, a găsit negativele printre obiectele tatălui său, după ce acesta a decedat. El le-a spus angajaţilor muzeului că fotografiile au fost uitate într-un sertat timp de cel puţin 34 de ani, pentru că nu s-a gândit nimeni că acestea ar valora ceva.

Negativele, care datează din februarie 1970, îl prezintă pe Lennon într-un moment foarte important al carierei sale – trupa The Beatles se destrăma, iar el abia îşi lansase cel de-al treilea single, ”Instant Karma”. Acesta a fost primul single solo lansat de un membru al unei trupe rock celebre care s-a vândut în peste un milion de copii în SUA.

Diane Glover a precizat că negativele şi imaginile developate vor fi expuse la muzeu începând din noiembrie, înainte de a fi licitate, în 2018.

Ea a adăugat că în aceeaşi zi de evaluare a fost descoperit un program semnat al unui spectacol de Crăciun susţinut de The Beatles în 1963, în Bradford, care a fost evaluat la peste 9.000 de euro, precum şi o carte poştală semnată de John Lennon, estimată la peste 5.600 de euro.

John Lennon, liderul formaţiei The Beatles, a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980 în faţa clădirii Dakota din New York, la trei săptămâni după ce şi-a lansat ultimul album, ”Double Fantasy”.

Foto: Imagini nemaivăzute cu John Lennon – facebook

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.