Imi place cum mirosi!, de Neil Simon, pe scena Naţionalului din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/imi-place-cum-mirosi-de-neil-simon-pe-scena-nationalului-din-sibiu/

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează o nouă reprezentaţie – Imi place cum mirosi – în programul lunii februarie. Astfel, cea mai scurtă lună din an aduce pe scena de la Sibiu un număr record de 2400 de minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 28 de reprezentaţii, prezentate în 3 spaţii de joc diferite.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2014

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează o nouă reprezentaţie – Imi place cum mirosi – în programul lunii februarie. Astfel, cea mai scurtă lună din an aduce pe scena de la Sibiu un număr record de 2400 de minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 28 de reprezentaţii, prezentate în 3 spaţii de joc diferite.

Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea și Cristian Stanca urcă pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu într-o reprezentaţie specială a spectacolului „Îmi place cum miroşi!”, o comedie în trei acte după un text de Neil Simon, în regia lui Şerban Puiu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 februarie, ora 19:00.

Câştigător al unui Glob de Aur şi a trei premii Tony, Neil Simon se remarcă prin succesul de casă al pieselor sale, prezentate în lumea întreagă şi apreciate datorită abilităţii sale de a crea personaje autentice, cu un umor accesibil şi uşor de îndrăgit.

Imi place cum mirosi

Neil Simon, autorul piesei Imi place cum mirosi!, unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi dramaturgi americani contemporani

Piesa pusă în scenă la Sibiu se concentrează în jurul unui triunghi amoros, între trei tineri din San Francisco, în anii ’60.

Andy Hobart (Adrian Matioc)şi Norman Cornell (Ciprian Scurtea) sunt doi gânditori radicali care luptă împotriva sistemului din micul lor apartament, ce serveşte ca sediu pentru redacţia ziarului Prăbuşirea.

Ineditul producţiei de la Sibiu reprezintă intrarea spectaculoasă pe scenă a logodnicul lui Sophie, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), un personaj care în textul original apare doar amintit.

Imi place cum mirosi

INFO Îmi place cum miroşi!

Regia: Şerban Puiu; Scenografia: Iuliana Gherghescu; Cu: Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea şi Cristian Stanca

durata aproximativă: 1h30min

preţ bilete: 15 lei; 10 lei

Foto cu Imi place cum mirosi– TNRS

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.