Imnul național, impus în sălile de cinematograf
https://www.ziarulmetropolis.ro/imnul-national-impus-in-salile-de-cinematograf/

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul naţional înaintea fiecărei proiecţii de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel naţional cu privire la ascensiunea naţionalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2016

De asemenea, decizia survine în contextul în care un activist în scaun cu rotile a fost agresat luna trecută în statul vestic Goa pentru că nu s-a ridicat la intonarea imnului național într-un cinematograf.

Instanța a ordonat ca toate persoanele prezente în sălile de cinematograf să se ridice la intonarea imnului, iar drapelul național să fie afișat pe ecran, a declarat avocatul

Abhinav Srivastava, care a depus o petiție cu privire la presupusa utilizare necorespunzătoare a imnului, în numele unei organizații non-guvernamentale.

În timpul intonării imnului, toate ieșirile cinematografelor vor fi închise.

Potrivit AFP, multe cinematografe indiene difuzează deja imnul “Jana Gana Mana”, compus de poetul Rabindranath Tagore la începutul secolului XX, însă până în prezent doar statul Maharashtra, din vestul țării, impunea intonarea acestuia în sălile de cinema.

Foto: Imnul național cinematograf – cinemagia

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »