Imnul național, impus în sălile de cinematograf
https://www.ziarulmetropolis.ro/imnul-national-impus-in-salile-de-cinematograf/

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul naţional înaintea fiecărei proiecţii de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel naţional cu privire la ascensiunea naţionalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

Un articol de Petre Ivan|30 Noiembrie 2016

De asemenea, decizia survine în contextul în care un activist în scaun cu rotile a fost agresat luna trecută în statul vestic Goa pentru că nu s-a ridicat la intonarea imnului național într-un cinematograf.

Instanța a ordonat ca toate persoanele prezente în sălile de cinematograf să se ridice la intonarea imnului, iar drapelul național să fie afișat pe ecran, a declarat avocatul

Abhinav Srivastava, care a depus o petiție cu privire la presupusa utilizare necorespunzătoare a imnului, în numele unei organizații non-guvernamentale.

În timpul intonării imnului, toate ieșirile cinematografelor vor fi închise.

Potrivit AFP, multe cinematografe indiene difuzează deja imnul “Jana Gana Mana”, compus de poetul Rabindranath Tagore la începutul secolului XX, însă până în prezent doar statul Maharashtra, din vestul țării, impunea intonarea acestuia în sălile de cinema.

Foto: Imnul național cinematograf – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Page 1 of 24912345...102030...Last »