„Împăratul muștelor”, DramaClub Botoșani, cel mai bun spectacol de teatru tânăr la a doua ediție RELIEF
https://www.ziarulmetropolis.ro/imparatul-mustelor-dramaclub-botosani-cel-mai-bun-spectacol-de-teatru-tanar-la-a-doua-editie-relief/

A doua ediţie RELIEF s-a încheiat duminică, după patru zile de laborator de teatru intensiv. Șase dintre cele mai bune trupe de liceu din România, în total peste 120 de adolescenţi, au urcat pe scena Teatrului EXCELSIOR şi au reinterpretat scene din opera lui Carlo Goldoni.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2017

Texte din piesele „Slugă la doi stăpâni”, „Cafeneaua”, „Piațeta” sau „Bădăranii” au constituit punctul de pornire pentru sesiunile de lucru cu regizori și muzicieni profesioniști, iar mai apoi, au fost trecute prin filtrul contemporan al adolescenților și sintetizate în momente dinamice de comedie care au făcut deliciul întregii săli, în ultima seară de festival.

Prilej de revizitare a teatrului clasic, seara de duminică a fost și una de premiere. Timp de trei zile, actorii Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante, membrii ai juriului RELIEF, au urmărit reprezentațiile celor șase trupe și au ales cel mai bun spectacol de teatru tânăr al ediției.

Dorina Chiriac Sonia Piersic Maria Rotar

Dorina Chiriac Sonia Piersic Maria Rotar

Premiul secțiunii competiționale a RELIEF, în valoare de 8.000 de lei, oferit de Teatrul EXCELSIOR, a revenit trupei DramaClub Botoșani, pentru spectacolul „Împăratul muștelor”, adaptare după romanul lui William Golding.

Amfitrion al Galei a fost actorul Alex Bogdan, ale cărui momente și intervenții s-au aliniat cu spiritul tânăr al evenimentului.

* * *

Dedicat liceenilor, RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de patru zile.

RELIEF creează un context prielnic experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

Foto: Împăratul muștelor  – Vlad Catana

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.