„Impresii din Copilărie”, de Dorin Coltofeanu – expoziție în cadrul Festivalul Internațional George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/impresii-din-copilarie-de-dorin-coltofeanu-expozitie-in-cadrul-festivalul-international-george-enescu/

Contemporanii şi Institutul Cultural Român vă invită marţi, 8 septembrie, orele 19:00, la vernisajul expoziţiei personale a pictorului Dorin Coltofeanu intitulată ,,Impresii din Copilărie”, desfăşurat în spaţiul expoziţional Symposium, Biblioteca Naţională a României.

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2015

Expoziția “Impresii din Copilărie” va cuprinde un fond de 40 de lucrări de pictură, printre care și seria de 10 lucrări care povestesc în imagini de basm cele 10 părți ale Suitei pentru vioară și pian „Impresii din Copilărie” a maestrului George Enescu: “Lăutarul”, “Bătrânul cerşetor”, “Pârâiaşul din fundul grădinii”, ”Pasărea din colivie şi cucul din perete”, ”Cântec de leagăn”, “Greierul”, “Luna prin fereastră”, “Vântul în horn”, “Furtună în noapte”, ”Răsărit de soare”.

,,(…) Pictura lui Dorin Coltofeanu transmite puritate, solemnitate, linişte. Din culorile diafane, aproape transparente transpuse pe pânză ia naştere o lume onirica, cu mult mister, dar guvernată de o perfectă ordine.” (Corneliu Antim)

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul Corneliu Antim, critic de artă, Liviu Jicman, Vicepreședintele ICR și Maria Pașc, curatorul expoziției. În intro-ul festivității, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea “Impresii din Copilărie” de George Enescu.

Evenimentul expozițional “Impresii din Copilărie” este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 08 septembrie-30 septembrie 2015, de luni până vineri, între orele 9:00-18:00, Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, Bdul. Unirii nr. 22, București.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.