IMPRO 4 – experimentează chiar tu improvizația!
https://www.ziarulmetropolis.ro/impro-4-experimenteaza-chiar-tu-improvizatia/

IMPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie se desfăşoară între 22 şi 25 septembrie, la ARCUB Gabroveni, şi se adresează publicului larg, dornic să descopere această artă performativă.

Un articol de Liliana Matei|20 Septembrie 2016

Pe lângă reprezentațiile gândite ca un caleidoscop, cu multe fațete, stiluri și mixuri de trupe, organizatorii lansează o invitaţie şi publicului amator pentru a participa la atelierele susținute de traineri profesioniști.

Pentru prima dată în România, doi dintre cei mai faimoși traineri-improvizatori din lume – Jill Bernard (foto sus) și Joe Bill – împărtășesc din cultura teatrului de improvizație, prezentă deja de peste 30 de ani în S.U.A. Joe Bill a îndrumat sau a regizat actori şi scenarişti care acum creează pentru Saturday Night Live, 30 Rock sau The Colbert Report. Jill Bernard a predat şi jucat improvizaţie în Canada, Australia, Columbia, Germania, Anglia, Olanda şi peste treizeci şi cinci de state din SUA.

monica-anastase1

Monica Anastase

Monica Anastase, directorul artistic al festivalului, începe joi 22 septembrie un atelier de impro social, prin care propune începătorilor să reconstruiască lumea din cartier cu relații și conflicte între vecini, prin tehnici de improvizație, la îndemâna oricui.

bogdan-untila

Bogdan Untilă

Duminică, 24 septembrie, Bogdan Untilă, membru în trupa Obligo, susține un atelier despre „moda” de la New York în domeniul improvizaţiei, instaurată de Upright Citizens Brigade, co-fondată de laureata premiului Golden Globe, Amy Poehler.

Pentru cele patru ateliere dedicate publicului larg, înscrierile se fac pe site-ul festivalului.

Împreună cu două grupe de improvizatori profesionişti, Jill Bernard şi Joe Bill pregătesc în această săptămână două spectacole unicat, create special pentru !MPRO 4: The Romanian Scramble și The Last Straw (spectacole în limba română).

joe-bill

Joe Bill

Păstrând tradiția de anul trecut, în ultima seară a festivalului, cei doi traineri vor susține, în premieră în România, un spectacol apreciat la nivel internațional, amuzant, curajos și teatral: SCRAM (spectacol în limba engleză).

Biletele pentru cele 12 spectacole din festival, dar și abonamente de o zi sunt puse în vânzare pe site-ul festivalului și pot fi achiziționate în reţeaua Eventbook: www.improfest.ro/program și https://eventbook.ro/program/impro-fest-2016.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

13
/01
/19

Cum alegi un spectacol, într-un peisaj teatral în care se produc sute, şi nu toate sunt capodopere? Ziarul Metropolis îţi oferă cinci motive pentru care să alegi un spectacol – o hartă şi o busolă, ca să nu te rătăceşti în pădurea deasă a teatrului românesc…

10
/01
/19

„Pădurea spânzuraţilor”, premiera spectacolului inspirat de romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim la Teatrul Naţional din Bucureşti, a făcut din Teatru o voce autentică şi originală în ansamblul celor care au interpretat în anul care tocmai s-a încheiat o partitură complicată, a Centenarului Marii Uniri.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

09
/01
/19

Recitalul extraordinar „De la Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin, la Mihai Eminescu, luceafărul din țara mioriței” susținut de actorul Emil Boroghină, dedicat exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Europei în prima jumătate a anului 2019, va avea loc pe 15 ianuarie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

Page 1 of 76912345...102030...Last »