ImPuls la Teatrul Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/impuls-la-teatrul-tandarica/

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internaţional al teatrului contemporan de animaţie – ImPuls se va desfăşura în Bucureşti, între 19 şi 28 noiembrie, pe cele două scene ale Teatrului Țăndărică.

Un articol de Liliana Matei|8 noiembrie 2016

Spectatorii sunt așteptați la 60 de manifestări și la spectacole din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria. ImPuls este un festival-concurs dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, fiind promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. În cadrul evenimentului participă personalități remarcabile din domeniul de specialitate, care conferențiază despre ultimele tehnici și cercetări în animație. Manifestarea favorizează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de gen, generează parteneriate și chiar coproducții naționale și internaționale.

Însă nu trebuie uita că multe evenimente sunt dedicate  copiilor.
După cum spune Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică și al festivalului, „Copiii își formează o cultură cu foarte multe imagini, gândesc în imagini, se joacă cu imaginile, memorează vizual. Ei își iau informațiile altfel decât noi, trebuie să îi încurajăm să lucreze cu noua tehnologie, cu noile lor cărți, cu gadget-urile. Este esențial să ținem mereu cont de ei. Vrem să vină spre teatru, așadar trebuie să avem grijă să nu îi plictisim, să nu îi „culturalizăm” forțat! Să vină la teatru ca la joacă, fericiți, cu dorința de căutare, cu prietenie și chiar cu obrăznicie. Să le asigurăm un loc în care ei să fie… liberi”.

Mai mult de 60 de evenimente în 10 zile de festival, cu spectacole din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria. În formula completă, ImPuls cuprinde: Conferințele IDEEA, Lansări de carte, Premiile de excelență în animația Românească Michaela Tonitza Iordache, expoziția de păpuși și fotografie Universul miraculos al lui Ildiko Kovacs, proiecţia filmului Cabaretul Cruciadelor, de Waek Shawky, laboratorul de dramaturgie DramAnima şi platforma-atelier pentru copii și adolescenți Țăndărică Altfel.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Cea mai nouă producție a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spații alternative. ,,Lost in Transition” pornește de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate și acțiune, între stagnare și reacție, între rutină și inovație.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.