ImPuls la Teatrul Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/impuls-la-teatrul-tandarica/

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internaţional al teatrului contemporan de animaţie – ImPuls se va desfăşura în Bucureşti, între 19 şi 28 noiembrie, pe cele două scene ale Teatrului Țăndărică.

Un articol de Liliana Matei|8 noiembrie 2016

Spectatorii sunt așteptați la 60 de manifestări și la spectacole din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria. ImPuls este un festival-concurs dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, fiind promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. În cadrul evenimentului participă personalități remarcabile din domeniul de specialitate, care conferențiază despre ultimele tehnici și cercetări în animație. Manifestarea favorizează schimburi culturale, comunicare între artiști și instituții de gen, generează parteneriate și chiar coproducții naționale și internaționale.

Însă nu trebuie uita că multe evenimente sunt dedicate  copiilor.
După cum spune Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică și al festivalului, „Copiii își formează o cultură cu foarte multe imagini, gândesc în imagini, se joacă cu imaginile, memorează vizual. Ei își iau informațiile altfel decât noi, trebuie să îi încurajăm să lucreze cu noua tehnologie, cu noile lor cărți, cu gadget-urile. Este esențial să ținem mereu cont de ei. Vrem să vină spre teatru, așadar trebuie să avem grijă să nu îi plictisim, să nu îi „culturalizăm” forțat! Să vină la teatru ca la joacă, fericiți, cu dorința de căutare, cu prietenie și chiar cu obrăznicie. Să le asigurăm un loc în care ei să fie… liberi”.

Mai mult de 60 de evenimente în 10 zile de festival, cu spectacole din România, Austria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Australia, Rusia, Spania, Turcia, SUA, Ungaria. În formula completă, ImPuls cuprinde: Conferințele IDEEA, Lansări de carte, Premiile de excelență în animația Românească Michaela Tonitza Iordache, expoziția de păpuși și fotografie Universul miraculos al lui Ildiko Kovacs, proiecţia filmului Cabaretul Cruciadelor, de Waek Shawky, laboratorul de dramaturgie DramAnima şi platforma-atelier pentru copii și adolescenți Țăndărică Altfel.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.