ImPulsTanz 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/impulstanz-2015/

Performance-ul Explicit Content cu Sergiu Matiş va fi prezentat la teatrul Schauspielhaus din Viena, luni, 10 august, la ora 23.00 şi miercuri, 12 august, la ora 21.00. Reprezentaţiile au loc în cadrul ImPulsTanz 2015, festivalul internaţional de dans de la Viena care se va încheia pe 16 august.

Un articol de Petre Ivan|7 august 2015

Explicit Content face parte din selecţia [8:tension] – Young Choreographers’ Series şi este inclus, alături de alte 10 producţii, în competiţia Prix Jardin d’Europe, jurizată de Ivo Dimchev, Sigrid Gareis şi Faustin Linyekula.

Publicul poate vota pentru cel mai bun performance în cadrul competiţiei FM4 Fan Award 2015. Voturile pot fi exprimate la următorul link.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul ceremoniei de premiere ce va avea loc duminică, 16 august, la ora 21.00, la Kasino am Schwarzenbergplatz.

Sergiu Matiș, născut în Cluj-Napoca, a studiat în perioada 1991-2000 dans şi coregrafie la Liceul de Coregrafie din oraşul său natal. Şi-a finalizat studiile la Academia de Dans din Mannheim (Germania) ca bursier al Fundaţiei de Dans „Birgit Keil“, debutând ca dansator la Teatrul de Dans din Nürnberg (Germania).

Dintre performance-urile artistului amintim Human Nature, Landing, Three Doors.Search, 89.Grenzenlos, Ploaie de vară, 5 short pieces, Ending-dong, doom room şi Duet.

Foto: ImPulsTanz 2015 – Marc Schuhmann

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

17
/04
/20

Date fiind solicitările primite de la potențialii candidați și prelungirea stării de urgență, termenul de înscriere la Concursul Internațional „George Enescu” a fost prelungit pentru toate cele patru secțiuni, până la data de 29 mai 2020. Condițiile de participare rămân neschimbate, iar procedura de înregistrare se derulează online, pe site-ul www.festivalenescu.ro.

15
/04
/20

Unele dintre cele mai frumoase compoziții clasice din istorie au fost dedicate marii sărbători a Paștelui. Pentru aceste zile vă propunem câteva astfel de lucrări, ce au inspirat și mișcat secole la rând sufletele creștinilor (și nu numai). O călătorie muzicală emoționantă, de la dramatismul Patimilor la triumful Învierii.