În acest an, FEST-FDR este despre SPAM
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-acest-an-fest-fdr-este-despre-spam/

Teatrul Naţional din Timişoara lansează cea de-a XXIV-a ediţie a celui mai important festival dedicat dramaturgiei româneşti, plasate în context european. Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST – FDR) va avea loc între 11 şi 19 mai 2019.

Un articol de Liliana Matei|4 februarie 2019

Dedicat, prin tradiția sa de aproape patru decenii, evoluției spectacolului de teatru românesc, FEST – FDR va duce mai departe, și în acest an, direcțiile care au făcut din acest festival un eveniment teatral de anvergură europeană. Parte a unei formule duale deja consacrate, modulul FDR va panorama și în 2019 cele mai reprezentative producții de teatru pe text românesc (sau pornind de la un scenariu bazat pe un text românesc). La rândul său, modulul FEST, ce își propune să arate publicului timișorean producții teatrale europene inovatoare, având și o importantă componentă de spectacole în aer liber, va consolida statutul festivalului organizat de Naționalul timișorean, recunoscut ca emblemă a diversității, a dialogului între forme de artă a spectacolului și între culturi, a creativității și a întâlnirilor pozitive. În acest an, modulul internațional al FEST – FDR 2019 se va plasa sub egida Sezonului România-Franța, incluzând în program o importantă selecție de spectacole produse de companii franceze.

Cele nouă zile de spectacol vor fi, astfel, tot atâtea ocazii de a celebra dialogul între diversele forme de spectacol (dans, teatru, artă vizuală sau muzică) și vor aduce împreună oameni și idei prin numeroasele evenimente conexe ale Festivalului.

Tema pentru cea de a XXIV-a ediții a FEST-FDR este SPAM. Ideea de SPAM este cercetată astfel cu mijloacele artelor scenice, plecând de la faptul că, în acest moment, a devenit o componentă din ce în ce mai prezentă a vieții. Ca urmare, FEST-FDR 2019 propune un caleidoscop teatral al perspectivelor, fie ele drumuri deschise sau cu acces interzis, având conștiința faptului că răspunsurile vor fi întotdeauna individuale.

01
/05
/15

Filmul The Russian Woodpecker/ Ciocănitoarea rusească, regizat de Chad Gracia, a câștigat Trofeul Cinepolitica 2015. Surprinzător și complex, filmul merge pe urmele teoriei unui excentric artist ucrainean care susține că în spatele exploziei de la Cernobîl există un motiv întunecat, care implică serviciile secrete sovietice și o instalație militară poreclită „Ciocănitoarea rusească”.

01
/05
/15

The Cut, cel mai recent film in regia lui Fatih Akin, cu Tahar Rahim in rolul principal (Un prophete), spune povestea unui supravietuitor al genocidului armenilor de la inceputul secolului XX, care porneste in cautarea fetitelor sale disparute in timpul masacrului. Filmul va avea premiera in Romania vineri, 8 mai, si este distribuit de Independenta Film.

30
/04
/15

Primăria Sectorului 3 îi invită pe cetățenii săi la un nou program cultural dedicat Sărbătorilor de 1 și 2 mai organizate prin Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3. Cele două evenimente vor avea loc în ParculTitan-Parcul Artelor și reunesc nume importante ale muzicii și dansului românesc de diferite genuri.

30
/04
/15

Debutul în regie al lui Vlad Păunescu, lungmetrajul “LIVE” va fi lansat de Castel Film în cinematografele din România pe 15 mai.Pelicula îi are în distribuție pe actorii Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Andrei Huțuleac.

29
/04
/15

La Teatrelli, regizorul Gelu Colceag a țesut din cuvintele scrise de Neil Simon pânza durabilă a unui spectacol la care se râde pe îndelete, ca la orice comedie, și se tace profund, ca în fața oricărei drame bine-cunoscute din viața adevărată.

29
/04
/15

Teatrul Clasic ''Ioan Slavici'' Arad va susţine, în luna mai, o microstagiune la Teatrul Odeon Bucureşti. Publicul din capitală va putea viziona trei dintre cele mai de succes producţii din repertoriul actorilor arădeni: ''Reunificarea celor două Corei'', de Joël Pommerat, regizat de Radu-Alexandru Nica, '' Cerc oglinda transformare'', de Annie Baker, în regia lui Cristian Juncu şi „Perplex”, de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu.