În ce constă un final fericit?
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-ce-consta-un-final-fericit/

Spectacolul „Happy End“, cu Raluca Aprodu şi Tudor Aaron Istodor în rolurile principale se joacă la Godot Cafe-teatru. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Bogdan, iar scenografia este creată de Silvana Bratu.

Un articol de Judy Florescu|7 ianuarie 2015

Cu titlul orginal Liselotte în May, acțiunea piesei scrise de dramaturgul maghiar Zsolt Pozsgai se construiește în jurul personajului feminin Liz, mai cu seamă din dorința sa de a-și găsi un bărbat care să-i ofere un copil. O dorinţă care capătă mai multe înfățişări masculine: vatmanul, contabilul, măcelarul, anarhistul, poetul, instalatorul, cerșetorul și omul negru. Fiecare personaj masculin este întruchipat de Tudor Istodor, care schimbă costume, peruci, comportamentul.

Dacă personajele amuzante sunt lăsate în seama bărbaților, femeii i se atribuie un rol mult mai important – acela al urmăririi parcursului său inițiatic în ceea ce privește relațiile de dragoste. Acest parcurs este determinat de marea neîmplinire sufletească de a nu avea un soț și un copil. Raluca Aprodu, actriță tânără, cu mult potenţial, o interpretează pe fermecătoarea și trista Liza, care își înfruntă cu demnitate și fără resemnare destinul.

Happy end este o piesă care explorează limitele imaginarului și ale povestitului, pe care le îndreaptă către altă dimensiune. Deși începe lin, cu o masă în doi, un tablou desprins din viața reală, ritmul piesei crește în ritm alert și palpitant de la o scenă la alta. De ce Liz nu renunță la ideea sa de a avea soț și renunță la ea abandonându-se tuturor tipologiilor de bărbați? În căutarea bărbatului ideal, femeia este supusă la întâlniri cu toți neidealii. Drumul poate fi amuzant, dar cu cât se lungește, cu atât devine mai emoțional pentru tânăra de 30 de ani.

Actorii din distribuție au activitate bogată atât în teatrele independente, cât și în teatrele de stat. Raluca Aprodu joacă în spectacolele: Spitalul comunal la Teatrul Metropolis, Yentl la Teatrul Evreiesc de Stat, iar în stagiunea 2012-2013 a putut fi văzută alături de Rodica Mandache, Marius Manole și Radu Beligan în Misterul Sebastian, regia Felix Alexa la Teatrul Odeon, iar Tudor Aaron Istodor joacă în spectacolele Profesiunea doamnei Warren la Teatrul Mic, Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă la Teatrul Elisabeta, Vițelul de Aur la Arcub, Voyeur la Teatrul de Artă, Testosteron, Carpathian Garden, Bella și cavalerul fără nume la Godot Cafe-teatru, În vizită la domnul Green, Tangoul final la Teatrul Evreiesc de Stat.

fotografie: Silvana Bratu

video: Judy Florescu

03
/12
/17

ANCHETĂ Vă prezentăm cinci dintre cei mai promiţători tineri regizori români de film ai momentului. Nu au debutat încă în lungmetraj, dar sunt şanse mari - scurtmetrajele lor stau deja mărturie - să tot auzim de ei în anii următori: Octav Chelaru, Ana-Maria Comănescu, Ruxandra Ghiţescu, Roxana Stroe şi Andrei Tănase.

06
/09
/17

Între 7 și 10 septembrie, trăim într-un oraș al dansului, datorită Bucharest International Dance Film Festival, care ne propune cele mai atrăgătoare filme de dans ale momentului. Despre provocările unui astfel de eveniment, am stat de vorbă cu coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu, cofondatoare a festivalului ajuns la a treia ediție.