În ce constă un final fericit?
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-ce-consta-un-final-fericit/

Spectacolul „Happy End“, cu Raluca Aprodu şi Tudor Aaron Istodor în rolurile principale se joacă la Godot Cafe-teatru. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Bogdan, iar scenografia este creată de Silvana Bratu.

Un articol de Judy Florescu|7 ianuarie 2015

Cu titlul orginal Liselotte în May, acțiunea piesei scrise de dramaturgul maghiar Zsolt Pozsgai se construiește în jurul personajului feminin Liz, mai cu seamă din dorința sa de a-și găsi un bărbat care să-i ofere un copil. O dorinţă care capătă mai multe înfățişări masculine: vatmanul, contabilul, măcelarul, anarhistul, poetul, instalatorul, cerșetorul și omul negru. Fiecare personaj masculin este întruchipat de Tudor Istodor, care schimbă costume, peruci, comportamentul.

Dacă personajele amuzante sunt lăsate în seama bărbaților, femeii i se atribuie un rol mult mai important – acela al urmăririi parcursului său inițiatic în ceea ce privește relațiile de dragoste. Acest parcurs este determinat de marea neîmplinire sufletească de a nu avea un soț și un copil. Raluca Aprodu, actriță tânără, cu mult potenţial, o interpretează pe fermecătoarea și trista Liza, care își înfruntă cu demnitate și fără resemnare destinul.

Happy end este o piesă care explorează limitele imaginarului și ale povestitului, pe care le îndreaptă către altă dimensiune. Deși începe lin, cu o masă în doi, un tablou desprins din viața reală, ritmul piesei crește în ritm alert și palpitant de la o scenă la alta. De ce Liz nu renunță la ideea sa de a avea soț și renunță la ea abandonându-se tuturor tipologiilor de bărbați? În căutarea bărbatului ideal, femeia este supusă la întâlniri cu toți neidealii. Drumul poate fi amuzant, dar cu cât se lungește, cu atât devine mai emoțional pentru tânăra de 30 de ani.

Actorii din distribuție au activitate bogată atât în teatrele independente, cât și în teatrele de stat. Raluca Aprodu joacă în spectacolele: Spitalul comunal la Teatrul Metropolis, Yentl la Teatrul Evreiesc de Stat, iar în stagiunea 2012-2013 a putut fi văzută alături de Rodica Mandache, Marius Manole și Radu Beligan în Misterul Sebastian, regia Felix Alexa la Teatrul Odeon, iar Tudor Aaron Istodor joacă în spectacolele Profesiunea doamnei Warren la Teatrul Mic, Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă la Teatrul Elisabeta, Vițelul de Aur la Arcub, Voyeur la Teatrul de Artă, Testosteron, Carpathian Garden, Bella și cavalerul fără nume la Godot Cafe-teatru, În vizită la domnul Green, Tangoul final la Teatrul Evreiesc de Stat.

fotografie: Silvana Bratu

video: Judy Florescu

20
/07
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI  Denisa Nicolae, actriţă. 29 de ani. Parteneră în teatru, dar şi pe scena vieţii, cum frumos spune şi clişeul, a actorului Liviu Romanescu. Activează împreună în Vanner Collective, o întreprindere teatrală co-întemeiată de Liviu. Aşa a învăţat el în Anglia, unde a făcut carte (teatru!) pe la Oxford, că e bine.

05
/07
/16

NOUA GENERAȚIE DE ACTORI. Liviu Romanescu, tânăr actor român. Până-n 30. Cunoscut pentru rolurile din “Emancipare” (Teatrul de Comedie) sau “Lungs” (Green Hours) sau „Paganini” (Metropolis). A studiat la UNATC, dar și la Oxford. Este co-fondator al unei companii de teatru româno-britanice, aflată la început de drum. Liviu Romanescu, moldovean la bază. De la Iași. Noua generație.

06
/04
/16

Continuăm campania „100 de tineri artişti pentru 100 de ani de România“ cu un nou interviu-portret. Ilona Brezoianu, douăzeci şi şase de ani. Actriţă în mare vogă la Bucureşti. Face furori, la Godot, cu spectacolul “Fata din Curcubeu”, de Lia Bugnar. În curând, o veţi vedea şi pe marile ecrane, în noul lungmetraj al lui Cristi Puiu. Ilona, aşadar.

06
/09
/15

Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort. Site-ul Uniunii Teatrale din România, www.uniter.ro, i-a prezentat în ultima lună pe tinerii calificați în marea finală, printr-o serie de interviuri. Ziarul Metropolis vă arată ce au răspuns zece dintre ei, la întrebarea: „de ce te-ai făcut actor/actriță?“

31
/08
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Lia Sinchevici (25 spre 26 de ani). Actriţă. Basarabeancă. Finalistă în acest an la Gala  HOP, care urmează să aibă loc la Costineşti. A jucat deja în filme de serie B. A jucat şi cu Jean-Claude Van Damme, şi cu Shia LaBeouf. Acum îşi construieşte un nume în teatrul românesc. Cum? Lia Sinchevici e – toată – o poveste.

30
/08
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Astăzi vi-l prezentăm pe Andrei Huțuleac (douăzeci și patru de ani), actor, pe la Metropolis, pe la Godot, pe la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Un actor, dar și un personaj, căci Huțuleac este, dacă nu știați, și puțin cam poet.

02
/08
/15

Mădălina Craiu (douăzeci și patru de ani), actriță. Joacă în “Paravan. Două telefoane”, la Godot, și în “Steaua fără nume”, la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”. Și în filme. Am prins-o, greu, între filmări la două scurt-metraje. A fost, anul trecut, una dintre vedetele serialului de televiziune “Umbre” (produs și difuzat de HBO).

07
/06
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Letiția Vlădescu (27 de ani). O știți din “Peretele”, musicalul de la Teatrul Metropolis. Letiția provine dintr-o familie de muzicieni și până să dea la Teatru a studiat vioara. Sora ei este pianista Cezara-Lucia Vlădescu. În prezent, pe Letiția o mai puteți vedea și la Teatrul Mignon, dar și la Operetă.

27
/05
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Alexandru Unguru a fost cercetător universitar, are un doctorat în arta actorului și joacă la Teatrul Odeon din Bucureşti.  În ultimul an, a scris nouă piese pe care le-a montat în teatrul independent. “De veghe în lanul de ocară”,  „Akasă”, “Declick”,  „Köln”, „Ka-chiiing!”, “Doi și un Tulnik” sunt câteva dintre ele.