În grădinile de orhidee ale lui Jim Thompson
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-gradinile-de-orhidee-ale-lui-jim-thompson/

CĂLĂTORII CU GÂNDUL ÎN TIMPUL PANDEMIEI O clipă oprită în timp. O după-amiază obişnuită într-un final de iulie, la Bangkok. E teribil de cald, dar în grădinile luxuriante de la celebra casă a lui Jim Thompson e o răcoare plăcută.

Un articol de Monica Andronescu|13 aprilie 2020

Jim Thompson e un personaj extrem de interesant, iar dispariția lui misterioasă face ca această locuință a lui, aflată într-un cartier din Bangkok, pe malul unui superb klong – unul din canalele misterioase ale orașului – să fie un permanent punct de atracție. Jim Thompson este americanul carismatic, provenind dintr-o familie bogată, fost arhitect, agent al serviciilor secrete, colecționar, om de afaceri, care a dispărut misterios într-o vizită în Malaezia în anul 1967. El e cel care a revitalizat industria țesăturilor de mătase în Thailanda…

Casa lui e azi un loc oprit în timp și e, mai mult decât un muzeu, e o stare de spirit. Bazinul cu pești colorați, pe malul căruia poți să bei o cafea și să admiri plantele, grădinile luxuriante cu orhidee, obiectele pe care el le-a colecționat. Glasul molatic al tinerei care este ghid și care vorbește o engleză cântată cu accent thailandez, parfumul de altă lume, sentimentul că timpul s-a oprit în loc acolo și că ai vrea să rămâi pentru totdeauna în grădina cu orhidee, parfum de cafea și povești despre mătase…

27
/08
/14

Suntem o societate de consum în care rareori produsele pe care le cumpărăm ne trebuie cu adevărat. Ignorăm propriile puteri și ne lăsăm controlați de reclame ascunse sub un concept. Ce facem când teatrul ne aduce toate aceste elemente pe scenă?

27
/08
/14

Programul MECEFF „7+1” va oferi publicului spectator o serie de producții din spațiul geografic central-european, în cadrul unor secţiuni necompetiţionale. Este vorba de filme realizate înainte de 1989, cu un puternic mesaj anti statul comunist și regizate de câțiva dintre cei mai mari regizori europeni ai secolului XX.

27
/08
/14

Actorul Mihai Mălaimare s-a născut în Botoşani pe 27 august 1950. În 1969 vine la Bucureşti şi se înscrie la concursul de admitere de la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde este admis ultimul pe listă. Termină în 1973 ca şef de promoţie şi, având dreptul să aleagă, alege şi este repartizat la Teatrul Naţional din Bucureşti.

26
/08
/14

Comedia "#Selfie", de Cristina Iacob, a atins cifra de 90.703 spectatori şi încasări de 1.136.889 de lei, devenind astfel unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani.

26
/08
/14

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, ediție care este dedicată temei “Eroi și antieroi din Balcani”. Timp de șase zile, în perioada 26 – 31 august, în Port Cultural Cetate (jud. Dolj), în cadrul Divanului vor fi proiectate 63 de filme: 12 lungmetraje și 51 de scurtmetraje.

25
/08
/14

Caravana Filmelor NexT a ajuns la finalul primei ediții de picnic și cinema sub clar de lună organizate anul acesta în 8 orașe din țară. Timp de 16 zile, 27 de filme de scurtmetraj au fost prezentate în Brașov, Alba Iulia, Deva, Oradea, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Iași si Galați.

25
/08
/14

Londra este cel mai costisitor oraş din Europa pentru participarea la activităţi culturale - spectacole de balet, operă, muzică clasică şi vizitarea monumentelor istorice -, în timp ce Varşovia este cel mai ieftin, potrivit unui studiu citat de independent.co.uk.

25
/08
/14

Comedia “America, venim!”, debutul în lungmetraj al regizorului Răzvan Săvescu, a cărei premieră va avea loc pe 19 septembrie, pune accentul pe întâmplările amuzante şi neprevăzute prin care trece trupa unui teatru de provincie ajuns la New York.

25
/08
/14

Primăria Sectorului 3 vă invită de ZIUA LIMBII ROMÂNE în Parcul Titan-Parcul Artelor. Evenimentul, aflat la cea de a II-a ediţie este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi face parte din cunoscutul și apreciatul program Zilele Multiculturalității în sectorul 3.

25
/08
/14

Actorul şi regizorul britanic Richard Attenborough, născut pe 29 august 1923, în Cambridge, Marea Britanie. s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 90 de ani. Attenborough a primit titlul de cavaler al Ordinului Marii Britanii în 1976 şi pe cel de baron în iunie 1993.