În jurul lumii cu George Clooney
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-jurul-lumii-cu-george-clooney/

Actor, scenarist, producător şi regizor. Și cu un farmec foarte special, George Clooney vine pe micile ecrane din România mâine, 29 mai, de la ora 21:00. Paramount Channel va difuza două titluri din cariera celebrului actor: Up in the Air şi From Dusk Till Dawn.

Un articol de Petre Ivan|29 Mai 2015

George Clooney a avut o ascensiune extraordinară, de la serialul ER și până la producțiile în care a impresionat ca actor, precum The Descendants sau cele care îi poartă semnătura ca regizor.

Actorul a filmat în multe colțuri ale lumii în ultimii 20 de ani:

Gravity 3D: Misiune în spaţiu

Locații de filmare: în spațiu (dar în realitate într-un studio din Hollywood echipat cu cele mai moderne tehnici de filmare)

Filmul a avut succces de talie mondială. Cinematografele au încasat peste 700 milioane de dolari.

Ocean’s Eleven – Faceţi jocurile!

Locații de filmare: Las Vegas (SUA)

Remake al filmului „Banda celor 11” din anul 1960, cu Frank Sinatra în rolul principal.

Confesiunile unei minţi periculoase

Locații de filmare: Montreal (Canada), California, Tucson (SUA)

George Clooney a debutat ca și regizor.

Regii Deşertului

Locații de filmare: Arizona (SUA), Mexic

În ciuda faptului că povestea are loc în Irak, echipa de filmare a ales altă locație din motive de securitate.

Descendenţii

Locații de filmare: Kauai (Hawaii)

Clooney a acceptat acest rol pe bani puțini, doar pentru a lucra cu regizorul Alexander Payne.

Michael Clayton

Locații de filmare: New York (SUA)

Clooney joacă rolul unui consilier juridic care „se ocupă” de cazuri murdare. Pentru această formidabilă prestație a fost nominalizat la Oscar.

Sus în aer

Locații de filmare: Miami (SUA)

Regizorul spune că rolul principal a fost scris expres pentru Clooney. Fără el, nici nu ar fi început filmările.

Omul care se holba la capre

Locații de filmare: Puerto Rico

Într-un timp armata americană se ocupa serios cu cercetările activităților paranormale. Cu ajutorul acestora, armata spera să devină mai pregătită de luptă.

De la apusul la răsăritul soarelui

Locații de filmare: Chihuahua (Mexic)

George Clooney i-a furat lui John Travolta rolul lui Seth Gecko.

Batman şi Robin

Locații de filmare: Montreal (Canada)

Clooney s-a accidentat exact înainte de filmări. În ciuda acestui fapt, a dus filmările la bun sfârșit.

Pacificatorul

Locații de filmare: Slovacia, Macedonia, Cehia

Scena jucată în Viena, s-a filmat în Bratislava din motive financiare.

Americanul

Locații de filmare: Suedia, Italia

Filmările din Europa au fost binevenite pentru Clooney. Așa și-a putut petrece mult timp în casa sa din Como.

Syriana         

Locații de filmare: Egipt, Dubai, Maroc

Scenariul filmului se bazează pe cartea lui Robert Baer și explorează secretele afacerii cu petrolul cu un agent CIA.

La hotarul dintre viaţă şi moarte

Locații de filmare: Insulele Solomon (Australia)

Scenele de luptă din al doilea război mondial au fost filmate timp de 100 de zile pe plaja australiană.

Eroii monumentelor

Locații de filmare: Germania, Marea Britanie

Filmul se bazează pe o poveste adevărată. Exista o organizație specială americană creată pentru recuperarea comorilor furate de naziști.

Foto: George Clooney – cinemagia

16
/08
/19

CRONICĂ DE FILM În cel mai nou film al său, „Once Upon in... Hollywood” (2019), Quentin Tarantino e interesat mai puţin să creeze suspans sau să ofere acţiune, şi mai mult să redea cu melancolie ceea ce se presupune a fi sfârşitul unei epoci în cinema-ul american - finalul anilor `60.

16
/08
/19

Din cele peste 1500 de producţii înscrise în cele trei secțiuni competiționale din cadrul Bucharest International Dance Film Festival 2019 au fost selectate 43 de scurtmetraje, din 18 țări de pe întreg mapamondul. Competiția internațională cu secțiunile  - Time Stand Witness, The Road not Taken și Acts of Rebellion -  cuprinde 30 de filme, din 15  țări. Bucharest International Dance Film Festival se va desfasura in perioada 4 - 8 septembrie 2019.

15
/08
/19

Sriitorul Vasile Ernu ("Născut în URSS", "Ultimii eretici ai Imperiului", (2009); "Bandiţii") a văzut aseară ultimul film scris, regizat şi jucat de Casey Affleck  și a scris despre el în această dimineață, pe pagina sa de facebook. Cinefilii care nu se tem de spoilere se pot bucura astfel de un text savuros. Din păcate, "Light of My Life" nu este încă disponibil în cinematografele din România.

15
/08
/19

Raoul Taburin este un geniu al bicicletelor. Poate depista orice defecțiune doar folosindu-și auzul. Puțini ar crede că Raoul ascunde un secret care îl bântuie și pe care a tot încercat să-l împărtășească: în ciuda experienței sale de mecanic, Raoul nu-și poate ține echilibrul pe două roți. SECRETUL LUI RAOUL TABURIN/ RAOUL TABURIN, o poveste fermecătoare despre biciclete și sindromul impostorului, imaginată de scenaristul filmului Amélie, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 august.

14
/08
/19

Joi, 15 august, începând cu ora 19.00, are loc avanpremiera celei de-a patra ediții a DokStation Music Documentary Film Festival, la Fabrica Gastropub (Splaiul Unirii, 160). În Avanpremiera ediției a 4-a a DokStation, va fi proiectat, în premieră națională, filmul documentar Sting : A Free Man (2017, regia: Julie Veille), precedat de o selecție muzicală din discografia Sting și The Police. Intrare liberă.

13
/08
/19

Deja aclamat de critici și așteptat de cinefilii din lumea întreagă, cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, “Once Upon A Time In Hollywood” / “A fost odată la… Hollywood”, se lansează săptămâna aceasta în cinematografe. Cu o distribuție impresionantă, producția Sony Pictures va avea premiera pe marile ecrane din România vineri, 16 august 2019, și se anunță drept una dintre cele mai “fierbinți” lansări ale verii.

13
/08
/19

"Blondele sunt cele mai potrivite victime. Ele sunt asemeni zăpezii virgine în care ies la iveală urmele însângerate." - Alfred Hitchcock. Se împlinesc, astăzi, 120 de ani de la nașterea cineastului considerat „maestrul suspansului”. 

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

12
/08
/19

CRONICĂ DE CARTE Exponent al Generației `70 și probabil singurul în relații strânse cu Noul Cinema post-2000, regizorul Iosif Demian se destăinuie într-o necesară carte-interviu realizată de Laura Dumitrescu – „Iosif Demian. Note de autor”, recentă publicată, în ediție bilingvă (română și engleză), de iadasarecasa, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

10
/08
/19

Evenimentul FILME ÎN AER LIBER a început marți, 6 august, pe Faleza Cazino din Constanța, într-un nou sezon de cinema în aer liber, care va avea loc până pe 18 august. Anul acesta este programată o selecție specială, ce cuprinde unele dintre cele mai bune comedii, filme de aventuri și filme pentru copii și familie ale tuturor timpurilor.

09
/08
/19

Regizorul ucrainean Sergei Loznitsa a urcat aseară, 8 august, pe scena festivalului din Sfântu Gheorghe pentru a primi Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. Momentul a fost urmat de proiecția primului său lungmetraj de ficțiune „My Joy”. În introducerea acestui film, pe scenă a urcat și actorul român Vlad Ivanov, colaborator al cineastului la primele sale lungmetraje de ficțiune, „My Joy” și „In the Fog”.

Page 1 of 24312345...102030...Last »