IN MEMORIAM Cătălina Buzoianu „Dimineața pierdută”, cu Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-memoriam-catalina-buzoianu-dimineata-pierduta-cu-gina-patrichi-tamara-buciuceanu-victor-rebengiuc-la-tvr/

TVR continuă seria difuzărilor IN MEMORIAM Cătălina Buzoianu cu o altă montare de referinţă din cariera regretatei regizoare: „Dimineaţa pierdută”, dramatizare de Cătălina Buzoianu dupa romanul omonim scris de Gabriela Adameşteanu.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2019

Spectacolul preluat de la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra” va fi difuzat în 10 august – prima parte şi în 11 august – a doua parte, de la ora 20.00, pe TVR 3.

În distribuţie: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu,  Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure

Regia artistică: Cătălina Buzoianu

 *

La mulți ani, Tamara Buciuceanu Botez!

(n.10 august 1929, Tighina)

Casa de Producție TVR vă invită să o sărbătorim pe inegalabila actriță luni, 12 august, când pe TVR 1 vom urmări la ora 22.10, un spectacol din Arhiva de aur  TVR: „Doctor fara voie” de Molière

(reluare: duminică, 18 august, la ora 15.30, tot pe TVR 1)

Tamara Buciuceanu-Botez si George Ivascu

Anul trecut, în decembrie, Tamara Buciuceanu a fost omagiată în cadrul „Galei Teatrului Metropolis 12”, eveniment prin care teatrul a sărbătorit 12 ani de existenţă.

„Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. (…) Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez când a urcat pe scena Teatrului Metropolis. Ea a povestit că a dus „cuvântul românesc şi teatrul românesc peste cinci continente”. „Mi-am făcut ucenicia despre ale teatrului la Teatrul Naţional din Iaşi. Am avut şi în Iaşi, şi la Bucureşti, profesori extraordinari care m-au iubit şi m-au învăţat lucruri foarte frumoase. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”

Doctor fara voie – un spectacol din anul 1975

Adaptarea tv: Cornel Popa și Valentin Plătăreanu
În distribuție:

Amza Pellea, Ion Lucian, Ileana Stana Ionescu, Tamara Buciuceanu- Botez, Valentin Plătăreanu, Ștefan Tapalagă, Marian Hudac, Matei Alexandru, Mihai Fotino, Anca Pandrea, Mihai Mălaimare.

Regia artistică: Cornel Popa

*

A treia stagiune a programului „Teatru în TVR” continuă!

Pentru săptămâna ce urmează TVR vă propune 4 spectacole, dintre care două sunt premiere în stagiunea curentă

Vineri 9 august, ora 20.30: „Paiațele – Efectul dăunător al tutunismului și alcoolismului asupra organismului”/ Teatrul Nottara

Spectacolul Paiațele este o fantezie de Niculae Urs, după proza scurtă a lui A.P. Cehov și nu numai. Montarea este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. La baza scenariului, stau două lucrări ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog Despre efectul dăunător al tutunului și schița (nuvela) Ea și El

Din distribuție fac parte Victoria Cociaș și Niculae Urs, iar Olimpia Urs este invitată specială.

Bilete aici: https://new.nottara.ro/?act=cont

Sâmbătă 10 august, ora 20.30: PREMIERĂ, „Magnolii și cianură”/ Teatrul Coquette

În distribuție: Orodel Olaru, Irina Ungureanu, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu

Regia: Ingrid Bonța

O comedie polițistă, un spectacol labirint, dar nu unul spațial ci unul cu ițe și situații încurcate. Patru personaje, patru suspecți! Cine este criminalul? Care sunt indiciile și către cine conduc?

Teatrul Coquette vă propune o mică excursie în lumea misterelor. Cineva raportează găsirea unui cadavru, care dispare brusc până la venirea poliției. O fi fost o simplă farsă? O fi unul dintre cazurile care rămân nerezolvate?

Bilete aici: http://www.teatrulcoquette.ro/bilete-program-contact.html

Miercuri, 14 august, ora 20.30,  PREMIERĂ și TITLU NOU în stagiunea TEATRU ÎN TVR: „Cum se face” – regia și scenariul Octavian Strunilă

Când 5 actori buni se adună, iese o comedie pe cinste!

Spectacolul – scris și regizat de Octavian Strunilă – este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor și reușește să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viață.

Reprezentațiile cu acest titlu vor avea distribuții diferite. Iată pe cine putți vedea miercuri, 14 august.

În distribuție, pe lângă Octavian Strunilă, îi regăsim pe Doina Teodoru, Delia Nartea, George Constantinescu și Daniel Haralambie.

Bilete aici: https://www.iabilet.ro/bilete-cum-se-face-teatru-in-tvr-44433/?fbclid=IwAR1OHQlaZ31kxno9dkOC_f-XhxQeOR-EJfFlbjRoH0mA3IxIZcbop33vzzs

Joi 15 august, ora 20.30, „Magnolii și cianură”/ Teatrul Coquette

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Foto: Cătălina Buzoianu , Tamara Buciuceanu – facebook

 

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.