IN MEMORIAM Cătălina Buzoianu „Dimineața pierdută”, cu Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-memoriam-catalina-buzoianu-dimineata-pierduta-cu-gina-patrichi-tamara-buciuceanu-victor-rebengiuc-la-tvr/

TVR continuă seria difuzărilor IN MEMORIAM Cătălina Buzoianu cu o altă montare de referinţă din cariera regretatei regizoare: „Dimineaţa pierdută”, dramatizare de Cătălina Buzoianu dupa romanul omonim scris de Gabriela Adameşteanu.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2019

Spectacolul preluat de la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra” va fi difuzat în 10 august – prima parte şi în 11 august – a doua parte, de la ora 20.00, pe TVR 3.

În distribuţie: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu,  Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure

Regia artistică: Cătălina Buzoianu

 *

La mulți ani, Tamara Buciuceanu Botez!

(n.10 august 1929, Tighina)

Casa de Producție TVR vă invită să o sărbătorim pe inegalabila actriță luni, 12 august, când pe TVR 1 vom urmări la ora 22.10, un spectacol din Arhiva de aur  TVR: „Doctor fara voie” de Molière

(reluare: duminică, 18 august, la ora 15.30, tot pe TVR 1)

Tamara Buciuceanu-Botez si George Ivascu

Anul trecut, în decembrie, Tamara Buciuceanu a fost omagiată în cadrul „Galei Teatrului Metropolis 12”, eveniment prin care teatrul a sărbătorit 12 ani de existenţă.

„Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. (…) Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez când a urcat pe scena Teatrului Metropolis. Ea a povestit că a dus „cuvântul românesc şi teatrul românesc peste cinci continente”. „Mi-am făcut ucenicia despre ale teatrului la Teatrul Naţional din Iaşi. Am avut şi în Iaşi, şi la Bucureşti, profesori extraordinari care m-au iubit şi m-au învăţat lucruri foarte frumoase. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”

Doctor fara voie – un spectacol din anul 1975

Adaptarea tv: Cornel Popa și Valentin Plătăreanu
În distribuție:

Amza Pellea, Ion Lucian, Ileana Stana Ionescu, Tamara Buciuceanu- Botez, Valentin Plătăreanu, Ștefan Tapalagă, Marian Hudac, Matei Alexandru, Mihai Fotino, Anca Pandrea, Mihai Mălaimare.

Regia artistică: Cornel Popa

*

A treia stagiune a programului „Teatru în TVR” continuă!

Pentru săptămâna ce urmează TVR vă propune 4 spectacole, dintre care două sunt premiere în stagiunea curentă

Vineri 9 august, ora 20.30: „Paiațele – Efectul dăunător al tutunismului și alcoolismului asupra organismului”/ Teatrul Nottara

Spectacolul Paiațele este o fantezie de Niculae Urs, după proza scurtă a lui A.P. Cehov și nu numai. Montarea este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. La baza scenariului, stau două lucrări ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog Despre efectul dăunător al tutunului și schița (nuvela) Ea și El

Din distribuție fac parte Victoria Cociaș și Niculae Urs, iar Olimpia Urs este invitată specială.

Bilete aici: https://new.nottara.ro/?act=cont

Sâmbătă 10 august, ora 20.30: PREMIERĂ, „Magnolii și cianură”/ Teatrul Coquette

În distribuție: Orodel Olaru, Irina Ungureanu, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu

Regia: Ingrid Bonța

O comedie polițistă, un spectacol labirint, dar nu unul spațial ci unul cu ițe și situații încurcate. Patru personaje, patru suspecți! Cine este criminalul? Care sunt indiciile și către cine conduc?

Teatrul Coquette vă propune o mică excursie în lumea misterelor. Cineva raportează găsirea unui cadavru, care dispare brusc până la venirea poliției. O fi fost o simplă farsă? O fi unul dintre cazurile care rămân nerezolvate?

Bilete aici: http://www.teatrulcoquette.ro/bilete-program-contact.html

Miercuri, 14 august, ora 20.30,  PREMIERĂ și TITLU NOU în stagiunea TEATRU ÎN TVR: „Cum se face” – regia și scenariul Octavian Strunilă

Când 5 actori buni se adună, iese o comedie pe cinste!

Spectacolul – scris și regizat de Octavian Strunilă – este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor și reușește să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viață.

Reprezentațiile cu acest titlu vor avea distribuții diferite. Iată pe cine putți vedea miercuri, 14 august.

În distribuție, pe lângă Octavian Strunilă, îi regăsim pe Doina Teodoru, Delia Nartea, George Constantinescu și Daniel Haralambie.

Bilete aici: https://www.iabilet.ro/bilete-cum-se-face-teatru-in-tvr-44433/?fbclid=IwAR1OHQlaZ31kxno9dkOC_f-XhxQeOR-EJfFlbjRoH0mA3IxIZcbop33vzzs

Joi 15 august, ora 20.30, „Magnolii și cianură”/ Teatrul Coquette

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Foto: Cătălina Buzoianu , Tamara Buciuceanu – facebook

 

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.