In „Numele” Teatrului. O coproducţie Teatrul Mic – Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-numele-teatrului-o-coproductie-teatrul-mic-teatrul-de-comedie/

Teatrul Mic, în coproducţie cu Teatrul de Comedie, prezintă vineri, 10 octombrie şi sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 19:00, în sala Teatrului Foarte Mic premiera spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Colaborarea dintre cele două teatre pentru realizarea acestui spectacol a pornit ca o promisiune făcută câştigătorilor concursului Audiţia Naţională organizat de UNATC Bucureşti.

În urmă cu un an, zece tineri actori primeau ca premiu şansa de a lucra pe scena unui teatru important din Bucureşti, alături de actori consacraţi. Cuvântul dat atunci de Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie a luat forma spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache. Astfel, Ana Bianca Popescu, Aida Avieriţei, Cezar Grumăzescu şi Bogdan Nechifor se întâlnesc pe scenă cu Ana Ciontea şi Gheorghe Visu.

Când eşti o tânără alături de un băiat nedevenit, încă, bărbat, iar familia o ameninţare a trecutului, alegerea unui nume pentru copilul ce se va naşte este singuraNumele consolare.

Piesa autorului norvegian compune o poveste despre spaimă, ratare şi resemnare folosind tensiunea ca un portativ pe care locul notelor muzicale este luat de tăceri şi cuvinte care nu se spun.

Drama fiecărui personaj întregeşte tabolul de familie al fricilor interioare şi ascunse în spatele convenienţelor.

Un joc al penumbrelor ce populează scena şi clar-obscurul cu efect de lupă asupra destinelor complicate.

NUMELE de Jon Fosse – INFO

Traducerea: Carmen Vioreanu

Cu: Gheorghe Visu (Tatăl), Ana Ciontea (Mama), Ana Bianca Popescu (Fata), Cezar Grumăzescu (Băiatul), Aida Avieriţei (Sora), Bogdan Nechifor (Bjarne)

Regia şi scenografia: Vlad Cristache

Asistenţă regie şi scenografie: Silvia Roman

Foto: Numele – Adrian Bulboacă

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.