In ordinea disparitiei, cu Stellan Skarsgård, de astăzi, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-ordinea-disparitiei-cu-stellan-skarsgard-de-astazi-in-cinematografe/

Actorul suedez Stellan Skarsgård joacă rolul principal în filmul lui Hans Petter Moland, În ordinea dispariţiei, thriller & comedie neagră, distribuit în România de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2014

In ordinea disparitiei este a patra colaborare cu regizorul norvegian, după alte trei filme: Zero Kelvin (1995), Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010).

De această dată, Stellan Skarsgård joacă rolul lui Nils, un om obişnuit, şofer pe un autoplug de deszăpezire. În momentul în care fiul său moare în urma unei supradoze de heroină, Nils refuză să creadă versiunea oficială şi decide să facă propria investigaţie, urmată de aplicarea pe cont propriu a pedepselor.

În film apare actorul şi regizorul german Bruno Ganz. Acesta joacă rolul lui “Papa”, şeful unui clan de mafioţi sârbi care operează în zona scandinavă. Bruno Ganz a jucat în peste 100 de filme din 1960 şi până acum.

În ordinea dispariției / Kraftidioten a făcut parte din Competiţia oficială a Festivalului Internațional de film de la Berlin 2014 (6 – 16 februarie).

“De unde sunt eu, lumea încă mai citeşte cărţi după care nu se poate face nici un film”

Pe numele complet John Stellan Skarsgård, 63 de ani, este poate cel mai cunoscut actor suedez al momentului. Lansarea sa pe plan internaţional are loc odată cu rolul din Breaking the Waves (1996), al lui Lars von Trier.

Stellan Skarsgård a fost luat în calcul pentru a-l interpreta pe Oskar Schindler, personajul principal din filmul Lista lui Schindler (1993), care ulterior a luat şapte Oscar-uri.

Stellan Skarsgård are nu mai puţin de 8 copii, primul, la 25 de ani, cel de-al optulea, la 61 de ani, cu cea de-a doua soţie, în 2012.

Foto cu: In ordinea disparitiei şi Stellan Skarsgård – Cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.