În perioada 20 noiembrie – 7 decembrie, Zilele culturii ruse, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-perioada-20-noiembrie-7-decembrie-zilele-culturii-ruse-la-bucuresti/

Cea de-a doua ediţie a evenimentului „Zilele culturii ruse” se va desfăşura în perioada 20 noiembrie -7 decembrie la Bucureşti, potrivit unui comunicat al Ambasadei Rusiei în România.   Evenimentul va începe pe 20 noiembrie cu o expoziţie de pictură cu vânzare organizată de centrul de artă rusesc „Heart of art” Moscova, în sala de […]

Un articol de |1 octombrie 2012

Cea de-a doua ediţie a evenimentului „Zilele culturii ruse” se va desfăşura în perioada 20 noiembrie -7 decembrie la Bucureşti, potrivit unui comunicat al Ambasadei Rusiei în România.
 
Evenimentul va începe pe 20 noiembrie cu o expoziţie de pictură cu vânzare organizată de centrul de artă rusesc „Heart of art” Moscova, în sala de expoziţie a ASE şi va continua, în perioada 26-29 noiembrie, la Cinema Studio, cu Zilele filmului rus. Deschiderea Zilelor filmului rus va avea loc pe 26 noiembrie, la ora 19,00 în prezenţa marelui regizor rus Karen Shakhnazarov, directorul casei de producţie „Mosfilm”, care va prezenta publicului românesc ultimul său film, „Tigrul alb”.

Programul mai cuprinde următoarele filme: „Armistiţiu” – regizor Svetlana Proskurina, „Nuvele” – regizor Mikhail Segal, „Ispăşire” – regizor Evgeny Malkov, „Doktor” – regizor Vladimir Pankov.

Evenimentul mai cuprinde, în perioada 4-7 decembrie, un omagiu adus regizorului Andrei Tarkovski – 80 de ani de la naştere. Va fi organizat un simpozion, vor fi vizionate lung metraje regizate de Tarkovski, trei documentare şi va avea loc o lansare de carte. Invitaţi speciali sunt Marina Tarkovskaya şi Andrei Gordon.

Evenimentul „Zilele culturii ruse” este organizat de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Uniunea cineaştilor din România, Academia de Studii Economice şi Centrul cultural rus „Russkiy mir”, Asociatia „Art-viva”, Fundaţia „Charta”, Asociaţia culturală „Orante”.

 

Sursa: Agerpres

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.