În weekend, teatrul la Galați: FAT PIG | VÂNZĂTORII AMBULANȚI | ÎN ȚARA MINUNILOR
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-weekend-teatrul-la-galati-fat-pig-vanzatorii-ambulanti-in-tara-minunilor/

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate în acest weekend.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2022

Cover foto: „Vânzătorii ambulanți”

Vineri, 6 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul FAT PIG de Neil LaBute, regia: Laura Moldovan, scenografia: Ioan Bocoș, coregrafia: Elena Anghel. Spectacolul a avut premiera în decembrie 2016 și a obținut premii pentru interpretare și scenografie la ediția din 2017 a Festivalului Internațional al Teatrelor de Studio de la Pitești.

În distribuție: Oana Mogoș (Helen), Ciprian Brașoveanu (Tom), Flavia Călin (Jeannie) și Vlad Volf (Carter).

Numit de cronicari „un love story al secolului al XXI-lea”, FAT PIG prezintă povestea de dragoste dintre Tom, un bărbat de corporație sensibil, dar indecis, și Helen, o bibliotecară deșteaptă și amuzantă, cu forme. Relația lor se înfiripă frumos și firesc, dar cei doi se văd nevoiți curând să facă față unor provocări neașteptate. Publicul are șansa să observe efectele devastatoare pe care le pot avea glumele „nevinovate”, judecata socială și atitudinea intruzivă.

Spectacolul durează 90 de minute și nu este recomandat minorilor cu vârsta sub 14 ani.

„FAT PIG”

Sâmbătă, 7 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul VÂNZĂTORII AMBULANȚI de Murray Schisgal, regia: Ciprian Brașoveanu (Debut), asistență regie: Miruna Tăbăcaru, scenografia: Elena Neagu. Spectacolul a avut premiera în februarie 2021.

În distribuție: Vlad Ajder (Elias Crapavarnishkes / Cornelius J. Hollingsworth al III-lea), Ciprian Brașoveanu (Shimmel Shitzman / Samuel P. Stone) și Flavia Călin (Maggie Cutwell).

Abia debarcați în Portul din New York, imigranții Elias Crapavarnishkes și Shimmel Shitzman își schimbă numele cu unele americane și, deși sunt bieți vânzători ambulanți, se visează deja regi ai comerțului cu banane, ba chiar și directori de teatre care îi promit unei vânzătoare de flori că va deveni o mare actriță. Folosind exemplul Visului American, spectacolul ne vorbește despre puterea distrugătoare a mirajului atunci când ne mințim pe noi înșine.

Spectacolul durează 70 de minute.

„În țara minunilor”

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul … ÎN ȚARA MINUNILOR, o creație colectivă inspirată de personaje și evenimente reale, regia: Adi Iclenzan, scenografia și video-design: Mihai Păcurar, sound-design și inginerie audio-video: Adrian Matei, costume: Miruna Croitoru. Spectacolul a avut premiera în februarie 2022.

În distribuție:  Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Flavia Călin, Ana Maria Ciucanu, Răzvan Clopoțel, Ștefan Forir, Svetlana Friptu, Cristian Gheorghe, Elena Ghinea, Radu Horghidan, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu, Florin Toma și Marin Șchiopu (percuție).

… ÎN ȚARA MINUNILOR este un microunivers populat în exclusivitate de adepți ai diverselor teorii ale conspirației aflate în circulație. Personaje care în viața de zi cu zi ni se par amuzante, excentrice sau de-a dreptul nebune, dar pe care nu le considerăm a fi o amenințare reală deoarece se „diluează” în marea masă a populației, se adună … ÎN ȚARA MINUNILOR și preschimbă tărâmul conviețuirii pașnice într-un loc gălăgios și periculos.

Spectacolul a fost produs în cadrul Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan.

Spectacolul durează 120 de minute și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 16 ani. Spectacolul conține expresii licențioase, sunete și lumini puternice, precum și imagini și replici care vă pot afecta emoțional.

*

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

 

Accesul la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se face fără Certificatul Digital al Uniunii Europene privind COVID. Purtarea măștii este recomandată. Gradul de ocupare a sălii este de 100%.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.