În weekend, teatrul la Galați: FAT PIG | VÂNZĂTORII AMBULANȚI | ÎN ȚARA MINUNILOR
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-weekend-teatrul-la-galati-fat-pig-vanzatorii-ambulanti-in-tara-minunilor/

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate în acest weekend.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2022

Cover foto: „Vânzătorii ambulanți”

Vineri, 6 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul FAT PIG de Neil LaBute, regia: Laura Moldovan, scenografia: Ioan Bocoș, coregrafia: Elena Anghel. Spectacolul a avut premiera în decembrie 2016 și a obținut premii pentru interpretare și scenografie la ediția din 2017 a Festivalului Internațional al Teatrelor de Studio de la Pitești.

În distribuție: Oana Mogoș (Helen), Ciprian Brașoveanu (Tom), Flavia Călin (Jeannie) și Vlad Volf (Carter).

Numit de cronicari „un love story al secolului al XXI-lea”, FAT PIG prezintă povestea de dragoste dintre Tom, un bărbat de corporație sensibil, dar indecis, și Helen, o bibliotecară deșteaptă și amuzantă, cu forme. Relația lor se înfiripă frumos și firesc, dar cei doi se văd nevoiți curând să facă față unor provocări neașteptate. Publicul are șansa să observe efectele devastatoare pe care le pot avea glumele „nevinovate”, judecata socială și atitudinea intruzivă.

Spectacolul durează 90 de minute și nu este recomandat minorilor cu vârsta sub 14 ani.

„FAT PIG”

Sâmbătă, 7 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul VÂNZĂTORII AMBULANȚI de Murray Schisgal, regia: Ciprian Brașoveanu (Debut), asistență regie: Miruna Tăbăcaru, scenografia: Elena Neagu. Spectacolul a avut premiera în februarie 2021.

În distribuție: Vlad Ajder (Elias Crapavarnishkes / Cornelius J. Hollingsworth al III-lea), Ciprian Brașoveanu (Shimmel Shitzman / Samuel P. Stone) și Flavia Călin (Maggie Cutwell).

Abia debarcați în Portul din New York, imigranții Elias Crapavarnishkes și Shimmel Shitzman își schimbă numele cu unele americane și, deși sunt bieți vânzători ambulanți, se visează deja regi ai comerțului cu banane, ba chiar și directori de teatre care îi promit unei vânzătoare de flori că va deveni o mare actriță. Folosind exemplul Visului American, spectacolul ne vorbește despre puterea distrugătoare a mirajului atunci când ne mințim pe noi înșine.

Spectacolul durează 70 de minute.

„În țara minunilor”

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul … ÎN ȚARA MINUNILOR, o creație colectivă inspirată de personaje și evenimente reale, regia: Adi Iclenzan, scenografia și video-design: Mihai Păcurar, sound-design și inginerie audio-video: Adrian Matei, costume: Miruna Croitoru. Spectacolul a avut premiera în februarie 2022.

În distribuție:  Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Flavia Călin, Ana Maria Ciucanu, Răzvan Clopoțel, Ștefan Forir, Svetlana Friptu, Cristian Gheorghe, Elena Ghinea, Radu Horghidan, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu, Florin Toma și Marin Șchiopu (percuție).

… ÎN ȚARA MINUNILOR este un microunivers populat în exclusivitate de adepți ai diverselor teorii ale conspirației aflate în circulație. Personaje care în viața de zi cu zi ni se par amuzante, excentrice sau de-a dreptul nebune, dar pe care nu le considerăm a fi o amenințare reală deoarece se „diluează” în marea masă a populației, se adună … ÎN ȚARA MINUNILOR și preschimbă tărâmul conviețuirii pașnice într-un loc gălăgios și periculos.

Spectacolul a fost produs în cadrul Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan.

Spectacolul durează 120 de minute și este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 16 ani. Spectacolul conține expresii licențioase, sunete și lumini puternice, precum și imagini și replici care vă pot afecta emoțional.

*

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

 

Accesul la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se face fără Certificatul Digital al Uniunii Europene privind COVID. Purtarea măștii este recomandată. Gradul de ocupare a sălii este de 100%.

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.