Încep înscrierile în proiectul european DIGIPUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-in-proiectul-european-digipub/

Studenţii şi masteranzii interesaţi de o carieră în domeniul editorial se pot înscrie, începând cu 1 septembrie, în proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul oferă un program integrat de stagii de practică plătite în cele mai importante edituri din România şi de orientare şi consiliere în carieră.

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2015

Scopul este facilitarea tranziției de la studiile universitare la viața activă pentru 160 de studenți și masteranzi ai instituțiilor de învățământ superior din regiunea București-Ilfov.

“Competențe digitale pentru piața editorială în era publicațiilor electronice” – DIGIPUB, ID 156046, este un proiect implementat de Asociația Editorilor din România alături de Universitatea din București și Diastasi Training and Consulting Services.

Proiectul, implementat între iulie și decembrie 2015, beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”.
Informații complete despre proiect și înscriere pot fi găsite pe site-ul www.digipub.ro.

Stagiile de practică plătite se vor desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2015 în unele dintre cele mai mari edituri din România. Fiecare participant care finalizează stagiul de practică va primi o subvenție în valoare de 10 lei/oră, iar cei mai implicați și motivați 25 dintre studenți vor avea ocazia de a desfășura o vizită de studiu în Grecia la finalul stagiului de practică.

Proiectul reprezintă o oportunitate pentru studenți de a-și dezvolta aptitudinile de muncă prin însușirea de noțiuni și competențe practice din mediul editorial, cum ar fi: procesul general de lucru, principii și etape ale editării unei cărți (redactare, corectură, tehnoredactare, etc.), drepturi de autor, marketing și PR.

De asemenea, pentru studenții implicați în proiect vor fi organizate 8 sesiuni de consiliere profesională de grup și 160 de sesiuni de consiliere individuală.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.