Incep înscrierile la workshopul „Spre Damasc” condus de Cătălina Buzoianu
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-la-workshopul-spre-damasc-condus-de-catalina-buzoianu/

SPRE DAMASC de August Strindberg Workshop condus de Cătălina Buzoianu şi susţinut împreună cu Mircea Florian (muzica) şi Darie Alexandru (video).   UNITER – Uniunea Teatrală din România invită studenţi, actori, masteranzi să participe la workshop-ul susţinut de Cătălina Buzoianu pe textul piesei „Spre Damasc” de August Strindberg. Înscrierea la workshop se face la adresa […]

Un articol de |3 octombrie 2012

SPRE DAMASC
de August Strindberg

Workshop condus de Cătălina Buzoianu
şi susţinut împreună cu Mircea Florian (muzica)
şi Darie Alexandru (video).

 

UNITER – Uniunea Teatrală din România invită studenţi, actori, masteranzi să participe la workshop-ul susţinut de Cătălina Buzoianu pe textul piesei „Spre Damasc” de August Strindberg.

Înscrierea la workshop se face la adresa [email protected] până în data de 15 octombrie 2012. Scrisoarea trebuie să conţină datele de contact ale participanţilor (nume, prenume, telefon, adresă de e-mail).

 


Program:

Workshop-ul se desfăşoară în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2012, la Muzeul Curtea Veche (strada Franceză, nr. 25-31)
Prima întâlnire cu regizorul Cătălina Buzoianu are loc marţi, 23 octombrie, ora 11.00.
Pe parcursul Festivalului Naţional de Teatru workshop-ul este deschis tuturor celor care doresc să asiste.
 
UNITER – Uniunea Teatrală din România a iniţiat un amplu program Strindberg care a debutat, în anul 2011, cu un happening teatral și lansarea volumului „Marele drum” de August Strindberg şi a studiului postum semnat de Ileana Berlogea.
Programul cuprinde traducerea şi publicarea unei serii de 12 piese de teatru August Strindberg, două spectacole lectură, o conferinţă cu participare internaţională şi workshop-ul susţinut de regizorul Cătălina Buzoianu. Toate aceste venimente se vor desfăşura în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2012, într-o secţiune dedicată lui August Strindberg.

Organizator: UNITER – Uniunea Teatrală din România. Coorganizatori: Universitatea Naţională de Artă Teatrală si Cinematografică “I.L. Caragiale”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Mic Bucureşti.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.