Începe Concursul de Comedie Românească
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-concursul-de-comedie-romaneasca/

Teatrul de Comedie anunţă Concursul de Comedie Românească, ediţia a XV-a, 2020. Se vor premia cele mai bune comedii scrise de autori români, comedii care, girate de un juriu format din profesionişti, vor avea şansa să stea la baza unor viitoare producţii de teatru.

Un articol de Liliana Matei|24 ianuarie 2020

Concursul de Comedie Românească este un proiect inițiat în anul 2006, iar de paisprezece ediții, prin intermediul acestuia s-au descoperit texte inedite și a fost încurajată dezvoltarea unei noi generații de dramaturgi. Proiectul este organizat de Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Condițiile pentru înscrieri sunt următoarele:

Textele trebuie să aparțină genului comic, să fie nepublicate şi nemontate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic;

Piesele trebuie trimise în 3 exemplare, în format tipărit, la adresa: Strada Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, cod 030079, Bucureşti;

Expedierea trebuie să se realizeze într-un plic format A4, împreună cu un plic mai mic, sigilat, pe exteriorul căruia va fi menționat titlul piesei, iar în interior va conține datele de identificare ale autorului (nume, prenume, contact);

Textele trebuie să cuprindă pe prima pagină titlul piesei, fără menționarea autorului;

Tehnoredactarea textelor trebuie realizată cu diactritice;

Manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.

Data limită de depunere a textelor este 15 martie 2020, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2020, ediția a XVII-a.

30
/05
/23

România este, din nou, consistent reprezentată la Târgul de Carte de la Madrid: un program cu 20 de evenimente și un stand cu o ofertă editorială bogată, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei, îi așteaptă în perioada 26 mai - 11 iunie pe vizitatorii Feria del Libro din capitala Spaniei.

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

30
/05
/23

Formația post-punk britanică Dry Cleaning va concerta pentru prima dată la București – miercuri, 31 mai, după ora 20, la Control Club. Cunoscută pentru stilul unic bazat pe spoken word, trupa se află într-un turneu european pentru promovarea celui mai recent release, ”Swampy”.

30
/05
/23

Palatul Dacia-România de pe Lipscani își deschide special porțile, în perioada 1-5 iunie, pentru a găzdui cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii: expoziții cu jucării din Epoca de Aur, creații LEGO de mari dimensiuni, cinema, spectacole și cursuri de artă.

29
/05
/23

La doar 15 Km de Constanța se află Techirghiol,  un oraș recunoscut pentru existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo – fizico –  kinetic din ţară, dar prea puțin cunoscut pentru celelalte comori arhitecturale pe care le adăpostește. Povestea însă se rescrie în această vară, cu ajutorul „Iubește-ți orașul: Heritage Instameet Techirghiol”. Festivalul de artă din Techirghiol și Cronicari Digitali declară deschis sezonul explorărilor arhitecturale!

29
/05
/23

Cea de-a doua ediție a Bucharest Opera Festival aduce pe scena Operei Naționale București producţii de pe două importante scene europene : „Manon Lescaut” de G. Puccini, coproducţie Teatrul Național din Belgrad – Opera Madlenianum (17 iunie) şi „Pelleas și Melisande” de Debussy,  producţie a Operei Maghiare de Stat din Budapesta (23 iunie). 

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.