Începe DaKINO! Proiecții speciale și filme nominalizate la Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-dakino-proiectii-speciale-si-filme-nominalizate-la-oscar/

Festivalul Internaţional de Film DaKINO aduce la Bucureşti, în proiecţii speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea.

Un articol de Petre Ivan|28 februarie 2017

Sediul central DaKINO 26 se va instala în spațiul ARCUB (str. Lipscani 84-90), care va deveni punct de întâlnire pentru cei care vor participa la festival și va găzdui:

– Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 și Gala de închidere (în cadrul căreia vor fi anunțate scurtmetrajele câștigătoare);

– Filme prezentate în premieră în România;

– Workshop-uri și programe speciale dedicate publicului nostru.

Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 va fi prezentată și premiată la ARCUB de joi până duminică, începând cu ora 19.00. Competiția va fi urmărită de Juriul DaKINO 26 prezidat de actorul Adrian Titieni (Bacalaureat, Fixeur, Ilegitim), alături de criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvire Popesco din București, Boglarka Nagy, actrița Andreea Vasile (De ce eu?, Fixeur) și regizorul Andrei Gruzsniczki (QED, Cealaltă Irina).

Aceștia vor acorda duminică, 5 martie, în cadrul Galei de Premiere: Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie și  Premiul pentru scenariu, precum și Premii speciale ale Juriului. În cadrul aceleiași Gale, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul publicului.

Printre proiecțiile care vor rula la ARCUB se numără:

I, DANIEL BLAKE, prezentat în avanpremieră în România, joi, 2 martie, ora 21.00, câștigătorul unor premii importante: Palme d’Or, Festivalul de Film de la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Filmul Britanic Excepțional al anului 2016.

CAPTAIN FANTASTIC, prezentat în premieră în România, vineri, 3 martie, ora 21.00; filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor în rol principal – Viggo Mortensen și a câștigat Premiul pentru Regie, Un Certain Regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016;

FIXEUR, în regia lui Adrian Sitaru, programat sâmbătă, 4 martie, de la ora 17.00; proiecția va fi urmată de o discuție cu echipa filmului.

DaKIDS este secțiunea din cadrul festivalului dedicată copiilor. În cadrul acestei secțiuni  se vor organiza o serie de proiecții dedicate copiilor din centrele de zi, la care accesul este gratuit.

Selector’s Choice este un program special, cu 3 scurtmetraje văzute și plăcute de selectorii DaKINO 26, cei 3M – Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu & George Mihalcea. Proiecția va fi urmată cu o discuție cu publicul. Intrarea este libera.

Duminică, de la ora 17.00 se vor proiecta și 3 scurtmetraje românești,. Proiecțiile vor fi urmate de discuții cu echipele de filmare.

Festivalul se încheie duminică, 5 martie cu Gala de închidere DaKINO 26. Premierea va fi urmată de proiecția scurtmetrajelor câștigătoare.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro.

Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul  www.eventbook.ro.

Foto:  DaKINO – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.