Începe Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz ajuns la ediția a III-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-dobrojazz-festival-international-de-ethno-jazz-ajuns-la-editia-a-iii-a/

Pe 23 iunie, începând cu ora 19:00, pe terasa Casei Avramide din Tulcea (Str. Progresului 32) va avea loc deschiderea oficială Dobrojazz – cea de-a treia ediţie a festivalului internaţional de ethno-jazz.

Un articol de Liliana Matei|22 iunie 2016

Organizat de Fundația ParteR cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea și al Consiliului Județean, evenimentul va anima orașul între 23 și 26 iunie, prin acorduri de muzică jazz mixate cu elemente de folclor. Pe lângă recitalurile propriu-zise ale muzicienilor invitați – Emil Bîzgă Quartet (Ro), Nicolas Simion Quartet (Ro/De), Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio (Bg), Stéphane Tsapis Trio (Fr) – vor avea loc discuții și se vor proiecta filme care vor face o retrospectivă a traseului jazz-ului autohton.

Păstrând identitatea conceptului de ethno-jazz, festivalul are scopul de a face cunoscute propriile tradiții muzicale românești, dar și de a asimila diverse muzici tradiționale și influențe din teritoriul european. De asemenea, prin localizarea aleasă pentru desfășurare, Dobrojazz încurajează iubitorii muzicii de calitate să descopere una dintre cele mai interesante zone culturale ale țării – Dobrogea – recunoscută pentru diversitatea etnică și patrimoniul său de excepție.

Prețului unui bilet pentru o zi este de 25 lei, abonamentul pentru toate cele patru zile este 80 lei – acestea pot fi achiziționate la ART-CAFÉ CASA AVRAMIDE (Tulcea, str. Progresului nr. 32, rezervări 0763185248) și Club LA SCENA (București, Calea Călărașilor nr. 55, rezervări 0724081810). Pentru mai multe detalii puteți vizita www.dobrojazz.ro și pagina de facebook https://www.facebook.com/dobrojazz.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Joi, 23 iunie

19.00 Deschiderea oficiala
19.30 Proiecție film: Miracolul jazz de la Sibiu
21.00 Concert: Emil Bîzgă Quartet (Ro)

Vineri, 24 iunie

17.00 în incinta Muzeului de Artă, Virgil Mihaiu va susține prelegerea DaDaJazz – Centenar DaDa & Un secol de Jazz; evenimentul va fi urmat de performance music-poetry după “Omul aproximativ“  de Tristan Tzara cu Mugur Grosu (voce, claviaturi) și Dragoș Andriana (hurdy gurdy)
19.30 Proiecție documentar Richard Oschanitzky (curtea Casei Avramide)
21.00 Concert: Nicolas Simion Quartet (Ro-De)

Sâmbătă, 25 iunie

19.30 Proiecție film: Construct
21.00 Concert: Jazzta Prasta Martin Lubenov Trio (Bg)

Duminică, 26 iunie

19.00 Proiecție film: Milosc – un documentar
21.00 Concert: Stéphane Tsapis Trio (Fr)

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.