Începe ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-editia-a-cincea-a-maratonului-teatrului-independent/

Azi începe ediţia a cincea a Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, eveniment ce durează 10 zile: peste 30 de spectacole de teatru independent în peste 10 spaţii de teatru independent din Bucureşti, la TNB, Odeon sau Centrul Dansului. 

Un articol de Liliana Matei|2 Octombrie 2015

Andreea Bibiri, actriță la Teatrul Dramatic L.S. Bulandra și regizor independent, Voicu Rădescu, fondator al Green Hours și al fenomenului Teatrul LUNI, Răzvan Penescu, fondator al platformei LiterNet și Horia Suru, regizor, premiant al ediției anterioare fac parte din Juriul de Premiere a Festivalului Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe. Juriul va acorda 8 premii pentru cele mai reuşite realizări artistice.

PROGRAM:

VINERI 2 OCTOMBRIE
Ora 19.00 unteatru
”Cinci ore cu Mario” de Miguel Delibes – cu Florina Gleznea One Drama

Ora 19.00 Teatrul Act
”Cont(r)ACTe” de Mike Bartlett Competiție

 

SÂMBĂTĂ 3 OCTOMBRIE
Ora 18.00 unteatru
”Moscova-Petușki” de Viktor Erofeev – cu Richard Boznovski One Drama

Ora 19.00 Godot Cafe Teatru
”Mizantropul” după Moliere Competiție

Ora 21.15 Teatrul de Artă
”Dureri Fantomă” de Vasili Sigarev Competiție
DUMINICĂ 4 OCTOMBRIE
Ora 18.00 unteatru
”Hotel” de Eugen Jebeleanu Competiție

Ora 19.00 Teatrul Act
”Absolut!” după Ion Creangă, cu #MarcelIureș One Drama

Ora 19.30 Teatrul Odeon
”Eu. O casă de păpuși” după Henrik Ibsen Competiție

Ora 21.30 Godot Cafe Teatru
”Box FM” de #RaduIacoban Competiție
LUNI 5 OCTOMBRIE
Ora 19.15 Teatrul de Artă
”Kean” după J.P. Sartre și Shakespeare Competiție

Ora 20.00 TNB – Sala Mică
Shakespeare pentru Ana – Fusbook – Chișinău Spectacol Invitat – Eveniment

Ora 21.00 unteatru
”La țigănci” după Mircea Eliade Competiție

Ora 22.00 Teatrul LUNI, Green Hours
”Copii răi” de Mihaela Mihailov – Katia Pascariu One Drama
MARȚI 6 OCTOMBRIE
Ora 19.00 Teatrul LUNI, Green Hours
”Cabaretul Cuvintelor” de Matei Vișniec Competiție

Ora 20.00 M.Ț.R., Clubul Țăranului
”În 4D” de Alexa Băcanu Competiție

Ora 21.00 unteatru
”Sfârșit. Work in Progress” de Robert Bălan One Drama

Ora 22.15 Teatrul de Artă
”Ashes Afar” de Andreea Borțun Competiție
MIERCURI 7 OCTOMBRIE
Ora 19.00 M.Ț.R., Clubul Țăranului
”ALS – Act Like School” de Radu Horghidan Competiție

Ora 20.00 Teatrul de Sufragerie
”9 grade la Paris” de Peter Kerek – Alina Berzunțeanu One Drama

Ora 21.15 Teatrul de Artă
”Provizoriu” de Raul Coldea și Petro Ionescu Competiție
JOI 8 OCTOMBRIE
Ora 19.30 Teatrul LUNI, Green Hours
”G.O.D.” după Eric Bogosian – Toma Dănilă One Drama

Ora 21.15 Teatrul de Artă
”Hess” de Alina Nelega – Nicu Mihoc One Drama

 

VINERI 9 OCTOMBRIE
Ora 19.00 Godot Cafe Teatru
”Freak Show” de Florin Piersic Jr. – cu #FlorinPiersicJr. One Drama

Ora 20.00 Teatrul LUNI, Green Hours
”Aleargă!” de Ana-Maria Sandu One Drama

Ora 21.15 Teatrul de Artă
”Cum am mâncat un câine” de Evgheni Grișcoveț – Theo Marton One Drama
SÂMBĂTĂ 10 OCTOMBRIE
Ora 15.00 Godot Cafe Teatru
”Iluzii” de Ivan Vîrîpaev Competiție

Ora 19.00 unteatru
”Amalia respiră adânc” de Alina Nelega One Drama
DUMINICĂ 11 OCTOMBRIE

Ora 15.00 Godot Cafe Teatru
”Secretul Fericirii” de Alexandru Popa Competiție

Ora 17.00 unteatru
”Caged Birds. Freedom in Progress” – performance Irinel Anghel #PREMIERĂ în festival

Ora 18.00 C.N.D.B.
”Dance a Playful Body” de Andreea Novac One Drama

Ora 20.15 Teatrul de Artă
Festivitatea de Premiere. Show-case ”Best of GALA HOP!” Eveniment

 

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

Page 1 of 76412345...102030...Last »