Începe Festivalul de Teatru Clasic de la Arad
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-de-teatru-clasic-de-la-arad/

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în faţa spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc şi nu numai.

Un articol de Petre Ivan|13 noiembrie 2017

Ediția cu numărul 23 aduce la Arad, în selecţia criticului de teatru Maria Zărnescu, spectacole ale regizorilor Andrei Șerban, Victor Ioan Frunză, Felix Alexa, Cristi Juncu, Erwin Şimşensohn, Andrei şi Andreea Grosu, Vlad Cristache, Tom Dugdale, Kokan Mladenović.

Montări după Molière sau Caragiale, George Bernard Shaw sau Eugène Labiche, remarcate la festivaluri din țară și din lume, aduc la Arad bucuria pe care doar teatrul il poate oferi.

FITCA va începe sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19.00, cu premiera spectacolului Geniul crimei de George F. Walker, în regia Antonellei Cornici, producție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. O comedie neagră, care ne duce cu gândul la universul lui Tarantino, la personajele sale din Pulp Fiction sau Kill Bill.

Ziua de duminică, 12 noiembrie va sta sub semnul lui Molière. De la ora 17.00, la SalaStudio, iubitorii teatrului vor avea ocazia sa il intalneasca pe Don Juan, adus de actorii Teatrului de Comedie din București și de regizorii Andrei şi Andreea Grosu.

DON JUAN. credit foto ADI BULBOACA (5)

„În ciuda fiorului tragic al morţii care pândeşte asemenea călăului pedepsitor şi care străbate întreaga atmosferă a spectacolului, Don Juan rămâne un tip simpatic, victimă a propriilor slăbiciuni. Un bufon caraghios, aflat într-o permanentă defazare. Un Molière proaspăt, dinamic şi incitant. Felicitări Andreea şi Andrei, pentru acest restart!” scria criticul de teatru Răzvana Niţă despre spectacolul Teatrului de Comedie.

Tot duminică, 13 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Ioan Slavici” din Arad, va poposi Avarul adaptat și regizat de Cristi Juncu la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti. O savuroasă comedie care aduce în fața spectatorilor o galerie de personaje cu trăsături și năravuri de când lumea, în contexte și situații actuale, ce garantează buna dispoziție, dar și râsul amar în fața tiparelor contemporane.

Începutul FITCA 2017 stă sub semnul bunei dispoziții. Este o invitaţie în fascinanta lume a poveştilor clasice, privite prin ochii unor regizori moderni, care știu să vorbească în rime.

Festivalul de Teatrul Clasic de la Arad este organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad alături de Consiliul Local al Municipiului Arad şi Primăria Municipiului Arad. 

Foto:  Festivalul de Teatru Clasic de la Arad – Cosmin Ardeleanu, Adi Bulboacă

24
/11
/15

Teatrul Foarte Mic își întrerupe activitatea de spectacole începând de astăzi, 24 noiembrie. La rândul său, Teatrul Nottara și-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru. Ambele decizii au venit ca urmare a legii promulgate recent prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic ridicat.

24
/11
/15

Ţi-ai imaginat vreodată că poţi să faci revelionul în teatru? Pe 31 decembrie de la ora 19:00, actorii În Culise te invită să petreci o noapte pe care ţi-o vei aminti tot restul vieţii. Cu program de spectacol şi comedie românească, bucate alese şi licori delicioase, cea de-a cincea ediţie a Revelionului ca Altădată transformă mansarda din La Scena (Calea Călăraşilor nr. 55) într-un loc ideal pentru a sărbători trecerea dintre ani.

24
/11
/15

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, la Grădina Verona are loc #Colectiv Delivery, un târg creativ în urma căruia încasările sunt donate integral în beneficiul răniților din Colectiv.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

22
/11
/15

“Indianul vrea în Bronx”, de Israel Horovitz, în regia Iarinei Demian. L-am văzut duminică, în noapte, pe Batiștei, la ARCUB, la jumătatea lui noiembrie, acum, după cele două Apocalipse care ne-au traversat timpul - din fosta fabrică “Pionierul” din București până pe Bulevardul Voltaire din Paris.