Începe Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-international-de-teatru-de-strada-bucuresti-b-fit-in-the-street-3/

Între 12 şi 14 iulie,  200 de artişti internaţionali vin la Bucureşti pentru trei zile de festival, cu 17 spectacole şi peste 60 de reprezentaţii în zone cheie din capitală. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobaţii, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentaţii de dans contemporan şi, în premieră, demonstraţii de freerunning pe acoperişurile Bucureştiului. Intrarea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|11 iulie 2019

Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, 12 iulie, de la ora 19.00, în Piața Universității,  care pe parcursul celor trei zile de festival va găzdui reprezentații de samba, de muzică scoțiană și de fanfară, numere de acrobație ale stegarilor italieni, dar și artiști pe catalige, spectacole mobile cu personaje fantastice și spectacole de dans contemporan combinat cu elemente de circ, dar și Mascota B-Fit in the Street!.

Spectacolul „Punctul Zero / Zéro Degré” (creat special pentru festivalul de la București) a fost reprogramat pentru ziua de sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19.00, tot în Piața „George Enescu”.

„Punctul Zero / Zéro Degré” este una dintre premierele cele mai așteptate ale ediției și este adus la București de compania franceză La Fabrique Royale. După premiera din 13 iulie, „Punctul Zero / Zéro Degré” este programat cu o ultimă reprezentație duminică, 14 iulie, în închiderea Sezonului România-Franța 2019.

Artiștii de free-running se vor deplasa, de pe un acoperiș pe altul, sfidând gravitația cu o abilitate fizică și precizie milimetrică impresionante, pe un traseu spectaculos, care începe din Piața „George Enescu”, continuă cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, clădirea Academiei Center, Grand Hotel Continental, Hotel Novotel, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Hotel Ramada și Teatrul Odeon.

„Free-running-ul te conectează la spiritul de joacă din copilărie. Pentru noi, este modalitatea cea mai ofertantă de a te juca în oraș, cu orașul respectiv. Arhitectura este materia primă a spectacolului. «Punctul zero» este o modalitate de a-i face pe spectatori să se uite altfel la orașul lor, să privească mediul înconjurător din alte unghiuri decât o fac în mod normal. Ne place să stimulăm publicul, să provocăm reacții. Lucrăm direct pe teren pentru a crea ceva unic, un spectacol aparte, care nu va mai exista nicăieri în lume în afară de București.” (Franklin Roulot, director La Fabrique Royale)

Un alt moment important al festivalului este, așa cum v-am obișnuit în fiecare an, PARADA B-Fit in the Street!, care pornește sâmbătă (13 iulie), de la ora 21:00, tot din Piața „George Enescu”.

Înainte de marea paradă, Piața „George Enescu” găzduiește, în premieră, Ateliere de confecționat măști cu artiștii Școlii de la Piscu.

Începând cu ora 18:00, publicul este invitat să se pregătească de marea paradă B-FIT in the Street! cu un atelier de confecționat măști.

Meșterii Școlii de la Piscu vin în Piața „George Enescu” pentru a-i ajuta pe copii și adulți prezenți la festival să intre în atmosfera festivă de paradă, confecționând măști multicolore, în diferite forme. Publicul este invitat apoi să se alăture artiștilor B-FIT in the Street!, care vor porni în parada festivalului.

În paralel cu atelierele pentru copii, publicul va putea asista în Piața „George Enescu” la două reprezentații ale spectacolului de dans contemporan „Captiv” din Marea Britanie.

Artiștii români de la Teatrul Masca vor fi și ei prezenți în Piață cu spectacolul de statui vivante „Istoria dansului”.

De la ora 21:00, artiștii celei de-a unsprezecea ediții a festivalului se adună de pe străzile Bucureștiului pentru parada Festivalului Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2019. 

Aruncători de steaguri, cimpoieri, toboșari și trompetiști, acrobați, artiști pe catalige, dansatori și personaje fantastice pleacă în ritmuri de muzică din Piața George Enescu și străbat centrul orașului via Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta.

Parada festivalului se oprește în Piața Universității unde francezii de la compania Remue Ménage încheie seara cu spectacolul de dans, muzică și acrobație „Păsările Flamingo”.

Locația centrală pe parcursul celor trei zile de festival este Piața Universității care va găzdui reprezentații de samba, de muzică scoțiană și de fanfară, numere de acrobație ale stegarilor italieni, dar și artiști pe catalige, spectacole mobile cu personaje fantastice și spectacole de dans contemporan combinat cu elemente de circ, dar și Mascota B-Fit in the Street!.

Piața Revoluției, Piațeta Teatrului Odeon și locațiile din Centrul istoric (Piața Roma, Piața „Sfântul Anton”, străzile Lipscani și Gabroveni) completează harta ediției cu spectacole din Italia, Belgia, Franța, Olanda și România, în fiecare zi din festival.

Ultima zi de festival marchează și finalul Sezonului România-Franța duminică, 14 iulie, cu un program eclectic de spectacole de teatru de stradă în cele nouă locații cheie din București.

Artiștii francezi de free-running vor avea o ultimă reprezentație a spectacolului „Punctul Zero / Zéro Degré” pe Calea Victoriei, iar acrobații renumitei companii franceze Remue Ménage vor încheia programul cu două spectacole ce se vor întâmpla concomitent în Piața Universității (spectacolul „Păsările Flamingo”) și în Centrul istoric, pe strada Lipscani (spectacolul „Jucăriile”).

******

Restricții rutiere:

Vineri, 12 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (si stradutele adiacente) de la Piața „George Enescu”,  până la Piațeta Teatrului Odeon, de la 18:30 la 20:30.

Sven Roelants, Marcel Cyclette. Foto: Totaal Theater

Sambata, 13 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (tronsonul de la Piața „George Enescu” la Bd. Regina Elisabeta) și pe Bd. Regina Elisabeta, de la Str. Ion Brezoianu la Piața Universității, de la 20:30 la 22:00.

Duminica, 14 iulie, traficul va fi restricționat pe Calea Victoriei (si stradutele adiacente) de la Piața „George Enescu” până la Piațeta Teatrului Odeon, de la 18:30 la 20:30.

Intrarea este liberă.

Programul complet: www.fitsb.ro @ www.arcub.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

https://www.facebook.com/BFITintheStreet/

Eveniment Facebook

https://www.facebook.com/events/2289672481307513/

#bucurestidinpovesti

Evenimentul face parte din programul Sezonul România – Franța

Foto: Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street – facebook

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.