Începe Festivalul Național de Teatru!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-national-de-teatru-2/

#teatrulschimbalumea #fnt2017. Astăzi debutează în Bucureşti, pentru a 27-a oară, Festivalul Naţional de Teatru.

Un articol de Liliana Matei|20 octombrie 2017

Cu o medie de 9 spectacole pe zi, cu 91 de reprezentaţii în cele 11 zile de Festival, cu cele 7 expoziţii la care se adaugă 25 de lansări de carte şi două producţii proprii ale FNT, ediţia din acest an este cea mai amplă din istoria acestui fenomen cultural care a câştigat notorietate atât în rândul publicului român, cât şi dincolo de graniţe. Dimensiunea internaţională a Festivalului completează din nou în mod fericit selecţia celor 53 de producţii româneşti, cu nume de primă mărime ale scenelor lumii.

De altfel, principala atracţie a zilei de deschidere o reprezintă spectacolul HAMLET / COLLAGE”, în regia renumitului regizor canadian Robert Lepage, prezent pentru prima oară în România la invitaţia Festivalului Naţional de Teatru. Viziunea scenică propusă de Lepage în colaborarea cu Teatrul de Stat al Naţiunilor din Moscova este una total neobişnuită: regizorul a încredinţat 12 roluri din textul shakespearian unui singur actor, într-un spectacol-colaj ce beneficiază de o scenotehnică impresionantă. Actorul este nimeni altul decât celebrul rus Evgeny Mironov – director al Teatrului Naţiunilor din Moscova.

HAMLET / COLLAGE” va avea o reprezentaţie unică, în această seară – la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, începând cu ora 20,00.

FNT propune şi o oportunitate extrem de rară iubitorilor de teatru – cea a întâlnirii directe cu cei doi creatori: În dialog Robert Lepage şi Evgheny Mironov” este titlul întâlnirii speciale, iniţiate şi moderate de criticul Marina Constantinescu, director al FNT, întâlnire cu intrare liberă, care va avea loc mâine, sâmbătă, de la ora 11.30, în foaierul Tapiserii al TNB.

Cele şase spectacole ale primei seri din FNT vor debuta de la orele 18.00, 20.00 şi 22.00, în locaţiile Teatrului Mic, Teatrului de Comedie, Teatrului ACT, Teatrului LUNI de la Green Hours, ARCUB şi, desigur, TNB.

Programul manifestărilor este disponibil pe site-ul Festivalului – www.fnt.ro – iar biletele pot fi achiziţionate de pe platforma online mystage.ro/fnt, sau de la Casa centralizată de bilete a Teatrului Naţional I.L. Caragiale” din Bucureşti.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.