Începe luna SoNoRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-luna-sonoro/

Astăzi, la ora 19.00, începe SoNoRo „UP”, ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră. Concertul de deschidere va fi găzduit, ca în fiecare an, de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Bucureşti.

Un articol de Corina Vladov|1 noiembrie 2013

Astăzi, la ora 19.00, începe Sonoro „UP”, ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră. Concertul de deschidere va fi găzduit, ca în fiecare an, de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București.

Spectacolul din seara aceasta reunește artiști internaționali binecunoscuți publicului iubitor de muzică de cameră: Diana Ketler (pian), Alissa Margulis (vioară), Răzvan Popovici (violă), Monika Leskovar (violoncel) și Olivier Darbellay (corn).

În 2013, Festivalul SoNoRo sărbătoreşte opt ani de existenţă printr-o ediție triumfală, la înălțime, care dezvăluie o altă latură a personalității festivalului, precum și un program bogat, ales din sugestiva temă.

Publicul bucureștean va avea douăsprezece ocazii înlănțuite să simtă atmosfera festivalului, începând cu spectacolul de deschidere de la Palatul Cotroceni și continuând, în tempo vioi, în frumoasele săli de spectacol din Palatul Cercului Militar Național, Banca Națională a României, ArCuB, Palatul Bragadiru, Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român și la Catedrala Sf. Iosif.

Anul acesta, SoNoRo lansează și un nou CD oficial al festivalului, în interpretarea Ansamblului Raro. Acesta reunește trei capodopere ale repertoriului muzicii de cameră din spațiul central-european, printre care cvintetul cu pian al lui Ernst von Dohnányi și cvartetul cu pian al lui Antonín Dvořák.

Ansamblul Raro, ensemble in residence al Festivalului SoNoRo, este binecunoscut pentru interpretările intense și pline de exuberanță. Din aceste motive ansamblul a fost caracterizat de New York Concert Review drept „unul dintre cele mai bune şi mai adaptabile grupuri de tineri muzicieni care au apărut vreodată în faţa publicului”.

sonoro

Festivalul Sonoro se desfăşoară între 1 și 19 noiembrie

Seria de concerte din capitală se va încheia marți, 12 noiembrie, la Cinema „Elvira Popescu”, printr-o lansare dedicată colecționarilor de frumos: albumul foto de artă SoNoRo Conac, semnat de Șerban Mestecăneanu, cu texte scrise de Luiza Zamora și un concept grafic realizat de Corina Duma.

Citiți și: SoNoRo – cinci mari concerte in festivalul muzicii de cameră

SoNoRo „UP” va continua apoi în Cluj-Napoca și în Iași, până pe 19 noiembrie.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit online, iar biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas  şi pe www.eventim.ro.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.