Începe luna SoNoRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-luna-sonoro/

Astăzi, la ora 19.00, începe SoNoRo „UP”, ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră. Concertul de deschidere va fi găzduit, ca în fiecare an, de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Bucureşti.

Un articol de Corina Vladov|1 noiembrie 2013

Astăzi, la ora 19.00, începe Sonoro „UP”, ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră. Concertul de deschidere va fi găzduit, ca în fiecare an, de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București.

Spectacolul din seara aceasta reunește artiști internaționali binecunoscuți publicului iubitor de muzică de cameră: Diana Ketler (pian), Alissa Margulis (vioară), Răzvan Popovici (violă), Monika Leskovar (violoncel) și Olivier Darbellay (corn).

În 2013, Festivalul SoNoRo sărbătoreşte opt ani de existenţă printr-o ediție triumfală, la înălțime, care dezvăluie o altă latură a personalității festivalului, precum și un program bogat, ales din sugestiva temă.

Publicul bucureștean va avea douăsprezece ocazii înlănțuite să simtă atmosfera festivalului, începând cu spectacolul de deschidere de la Palatul Cotroceni și continuând, în tempo vioi, în frumoasele săli de spectacol din Palatul Cercului Militar Național, Banca Națională a României, ArCuB, Palatul Bragadiru, Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român și la Catedrala Sf. Iosif.

Anul acesta, SoNoRo lansează și un nou CD oficial al festivalului, în interpretarea Ansamblului Raro. Acesta reunește trei capodopere ale repertoriului muzicii de cameră din spațiul central-european, printre care cvintetul cu pian al lui Ernst von Dohnányi și cvartetul cu pian al lui Antonín Dvořák.

Ansamblul Raro, ensemble in residence al Festivalului SoNoRo, este binecunoscut pentru interpretările intense și pline de exuberanță. Din aceste motive ansamblul a fost caracterizat de New York Concert Review drept „unul dintre cele mai bune şi mai adaptabile grupuri de tineri muzicieni care au apărut vreodată în faţa publicului”.

sonoro

Festivalul Sonoro se desfăşoară între 1 și 19 noiembrie

Seria de concerte din capitală se va încheia marți, 12 noiembrie, la Cinema „Elvira Popescu”, printr-o lansare dedicată colecționarilor de frumos: albumul foto de artă SoNoRo Conac, semnat de Șerban Mestecăneanu, cu texte scrise de Luiza Zamora și un concept grafic realizat de Corina Duma.

Citiți și: SoNoRo – cinci mari concerte in festivalul muzicii de cameră

SoNoRo „UP” va continua apoi în Cluj-Napoca și în Iași, până pe 19 noiembrie.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit online, iar biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas  şi pe www.eventim.ro.

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.