Începe o nouă ediție a programului 9G la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-o-noua-editie-a-programului-9g-la-tnb/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, lansează a IX-a ediţie a programului 9G la TNB (Noua Generaţie).

Un articol de Liliana Matei|17 ianuarie 2023

Programul 9G a fost lansat în ianuarie 2014 și se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol. Până în prezent au fost selectate 32 de proiecte, 22 dintre ele fiind spectacole incluse în repertoriul TNB. Programul 9G la TNB se desfășoară la Sala Mică, spațiu destinat exclusiv tinerilor artiști.

Condiții de participare în Programul 9G la TNB:

1.Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.

2.Nu există niciun tip de cerință sau de restricție în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică și contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.

3.Propunerile de proiect vor fi trimise în format digital și vor cuprinde: Conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pagini); Piesa / Dramatizarea/ Scenariul dramaturgic în limba română;  Distribuția, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate); Schițe de decor (pentru Sala Mică în configurația de scenă italiană – schițele sunt atașate); Schițe  de costume; Schițe de machiaj (unde este necesar); Deviz estimativ; Necesitățile tehnice ale proiectului

4.Durata spectacolului nu trebuie să depășească 2 h.

Înscrierea proiectelor se face începând cu data de 17 ianuarie, până la data de 17 februarie 2023, în format digital, la adresa de email [email protected],  urmând ca până în 10 martie să fie anunțate titlurile și echipele care au rămas pe lista finală. În urma unor discuții cu echipele, se vor decide titlurile selectate spre a începe repetițiile în cadrul Programului 9G.

Regulamentul 9G și schițele tehnice de la Sala Mică sunt disponibile pe www.tnb.ro :   https://www.tnb.ro/ro/concurs-de-proiecte-9g-la-tnb-editia-a-ix-a

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

22
/11
/24

Pentru prima dată în România, Marele Gatsby ajunge pe scena din București într-un spectacol de teatru imersiv, regizat de Andrei Huțuleac, unul dintre cei mai apreciați regizori din noua generație. Spectacolul recreează fastul și atmosfera electrizantă a anilor ’20, aducând în fața publicului o experiență teatrală unică, unde granițele dintre spectator și actor dispar, iar invitații devin parte din poveste.