Începe o nouă ediție a programului 9G la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-o-noua-editie-a-programului-9g-la-tnb/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, lansează a IX-a ediţie a programului 9G la TNB (Noua Generaţie).

Un articol de Liliana Matei|17 ianuarie 2023

Programul 9G a fost lansat în ianuarie 2014 și se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol. Până în prezent au fost selectate 32 de proiecte, 22 dintre ele fiind spectacole incluse în repertoriul TNB. Programul 9G la TNB se desfășoară la Sala Mică, spațiu destinat exclusiv tinerilor artiști.

Condiții de participare în Programul 9G la TNB:

1.Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.

2.Nu există niciun tip de cerință sau de restricție în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică și contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.

3.Propunerile de proiect vor fi trimise în format digital și vor cuprinde: Conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pagini); Piesa / Dramatizarea/ Scenariul dramaturgic în limba română;  Distribuția, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate); Schițe de decor (pentru Sala Mică în configurația de scenă italiană – schițele sunt atașate); Schițe  de costume; Schițe de machiaj (unde este necesar); Deviz estimativ; Necesitățile tehnice ale proiectului

4.Durata spectacolului nu trebuie să depășească 2 h.

Înscrierea proiectelor se face începând cu data de 17 ianuarie, până la data de 17 februarie 2023, în format digital, la adresa de email [email protected],  urmând ca până în 10 martie să fie anunțate titlurile și echipele care au rămas pe lista finală. În urma unor discuții cu echipele, se vor decide titlurile selectate spre a începe repetițiile în cadrul Programului 9G.

Regulamentul 9G și schițele tehnice de la Sala Mică sunt disponibile pe www.tnb.ro :   https://www.tnb.ro/ro/concurs-de-proiecte-9g-la-tnb-editia-a-ix-a

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.