Începe prima ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești Contemporane
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-prima-editie-a-festivalului-dramaturgiei-romanesti-contemporane/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Dramaturgilor Români, organizează în perioada 6-12 noiembrie 2017 un festival dedicat dramaturgiei româneşti contemporane.

Un articol de Petre Ivan|6 Noiembrie 2017

Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane

Festivalul reunește 16 de spectacole de teatru realizate după textele dramaturgilor Elise Wilk, George Astaloș, D.R. Popescu, Mircea M. Ionescu, Tudor Arghezi, Matei Vișniec, Radu F. Alexandru, Dumitru Solomon, Horia Gârbea, Carmen Dominte, Tudor Mușatescu, Ștefan Caraman, Lucia Demetrius, Marilena Dumitrescu, Lucia Verona, Saviana Stănescu.

Primul spectacol din secțiunea IN a festivalului este EXPLOZIV (de Elise Wilk, regia Andrei Măjeri) al Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova. Spectacolul se joacă la sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie la ora 17.00, cu intrare liberă în limita locurilor disponibile.

La ora 20.00, la Teatrul Dramaturgilor Români din calea Griviței 64-66, Sala Iosif Naghiu, are loc premiera oficială a spectacolului BALUL CIMITIRULUI după George Astaloș în regia lui Alexander Hausvater.

Programul festivalului se poate găsi pe www.teatruldramaturgilor.ro, iar biletele pentru spectacolele din festival se pot cumpăra pe www.bilet.ro.

Foto: Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane – Ciprian Vidroiu

18
/01
/19

Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.

18
/01
/19

Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. Sunt foarte fericită că-mi pot lua cu mine toate jucăriile și că voi zbura cu avionul. Pentru că nu am mai zburat cu avionul niciodată, recunosc că sunt emoționată.

18
/01
/19

Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că în mai puțin de o lună și jumătate doctorii de la Marie Currie îmi vor spune, fără menajamente: "Copilul dvs are cancer", l-aș fi trimis cu trotineta la balamuc.

18
/01
/19

Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea o secundă pentru ea dedicându-se total nouă, tata abia dacă se îndura să ne alerge seara un pic în jurul mesei, prefăcându-se că este căpcăun.

18
/01
/19

Spectacolul „Moș Nichifor”, după povestea Moș Nichifor Coțcariul de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul ACT pe 23, 24 și 25 ianuarie, de la ora 19:30, avându-i în distribuție pe Marcel Iureș și Ruxandra Maniu.

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

Page 1 of 77012345...102030...Last »