Începe prima ediţie a festivalului „Vin’ la teatru“
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-primul-festival-de-teatru-de-bunavoie-vin-la-teatru/

În perioada 18 – 21 iulie, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani, găzduieşte un eveniment inedit, Festivalul Vin’ la Teatru.

Un articol de Andrada Văsii|14 iulie 2013

În perioada 18 – 21 iulie, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia“ din Focșani, găzduiește un eveniment inedit, „Festivalul Vin’ la Teatru’. Aflat la prima ediție, festivalul este organizat în totalitate pe bază de voluntariat, iar intrarea este liberă.

Cuvintele cheie care definesc Festivalul Vin’ la Teatru sunt „tinerețe“ și „bunăvoie“. În culisele festivalului stau foști elevi ai colegiilor din Focșani, actuali studenți sau absolvenți ai universităților din București, printre care și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

Opt spectacole programate

Pe scenă stau tineri talentați care vor prezenta opt spectacole marcate prin diversitate, de la dramă și comedie până la coregrafie și improvizație. Festivalul prezintă șase producții de licență și masterat ale U.N.A.T.C I. L. Caragiale,  spectacolul  „Vest Est’’  produs de Teatrul Independenților Profesioniști și trupa de improvizație „Backstage Boys’’.

Câteva dintre aceste spectacole au fost și premiate în cadrul Galei Absolvenților 2013 UNATC de către critici de teatru, actori, regizori, coregrafi.

Culise, scenă, public

Festivalul Vin’ la Teatru se adresează tuturor vârstelor și vă invită timp de patru zile la teatru, fără grija biletelor și a rezervărilor. Pentru tineri sunt organizate ateliere speciale de expresivitate corporală, de improvizație sau de lucru pe text. Dacă ți-ai dorit să descoperi cum se naște o situație pe scenă, acum este momentul să afli.

În cadrul acestui festival, teatrul nu mai este o formă de cultură și artă pretențioasă, elitistă, costisitoare, ci o formă de a petrece timpul liber în care poți să și înveți, dar și să te distrezi.

O ofertă diversă de spectacole                                                      

Festivalul va începe în 18 iulie, de la ora 17.00, cu spectacolul de coregrafie „Zic Zac“, premiat pentru cea mai bună creație coregrafică și va continua la ora 20:00 cu spectacolul „Clasa Noastră“, premiat, de asemenea, pentru cel mai bun spectacol de Arta Actorului.

Info:

Programul integral poate fi vizualizat pe pagina de facebook a evenimentului.

Foto credit: Festivalul „Vin’ la Teatru“, spectacolul  „Zic Zac“

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.