Începe Spotlight #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-spotlight-2/

În această seară, de la ora 20.30, în Piaţa George Enescu, începe cea de-a doua ediţii Spotlight – Bucharest International Light Festival. Zoli Toth Project şi britanicii de la Lords of Lightning sunt primii artişti care te vor face să vezi Capitala într-o altă lumină, din centru şi până-n cartiere.

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2016

După ce a marcat, în 2015, Anul Internațional al Luminii prin Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București cheamă bucureștenii la a doua ediție a acestui eveniment grandios, care se va desfășura între 5 și 8 mai.Spotlight

Evenimentul va debuta printr-un show captivant al artiștilor de la Lords of lightning (Marea Britanie). Inspirați de geniul lui Nikola Tesla, britanicii de la Lords of lightning aduc la București un spectacol ce pune în scenă puterea magică a electricității, la limita dintre realitate și fantezie.

Timp de patru zile, între orele 20:30 și 23:30, Calea Victoriei se va transforma într-o expozitie itinerantă în aer liber, pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Piața Națiunilor Unite.

Instalațiile interactive, spectacolele de lumini și sunet, sesiunile de video mapping și proiecțiile pline de culoare vor schimba peisajul urban al Capitalei și vor pune intr-o lumină complet nouă locurile deja cunoscute ale orașului. Trecătorii sunt invitați să descopere treptat creațiile surprinzătoare ale artiștilor români și internaționali, în ritmul relaxant al parcurgerii unei galerii de artă.

Concomitent, iluminatul arhitectural și zonele de proiecție ale logo-ului ARCUB vor semnaliza traseul pe care participanții sunt invitați să-și continue promenada. Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight, menține Bucureștiul conectat și în 2016 la cele mai actuale trenduri europene în materie de evenimente urbane.

Foto: Spotlight – ARCUB

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

30
/03
/20

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19. Platforma Artiști Împreună răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg.