Începe Spotlight #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-spotlight-2/

În această seară, de la ora 20.30, în Piaţa George Enescu, începe cea de-a doua ediţii Spotlight – Bucharest International Light Festival. Zoli Toth Project şi britanicii de la Lords of Lightning sunt primii artişti care te vor face să vezi Capitala într-o altă lumină, din centru şi până-n cartiere.

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2016

După ce a marcat, în 2015, Anul Internațional al Luminii prin Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București cheamă bucureștenii la a doua ediție a acestui eveniment grandios, care se va desfășura între 5 și 8 mai.Spotlight

Evenimentul va debuta printr-un show captivant al artiștilor de la Lords of lightning (Marea Britanie). Inspirați de geniul lui Nikola Tesla, britanicii de la Lords of lightning aduc la București un spectacol ce pune în scenă puterea magică a electricității, la limita dintre realitate și fantezie.

Timp de patru zile, între orele 20:30 și 23:30, Calea Victoriei se va transforma într-o expozitie itinerantă în aer liber, pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Piața Națiunilor Unite.

Instalațiile interactive, spectacolele de lumini și sunet, sesiunile de video mapping și proiecțiile pline de culoare vor schimba peisajul urban al Capitalei și vor pune intr-o lumină complet nouă locurile deja cunoscute ale orașului. Trecătorii sunt invitați să descopere treptat creațiile surprinzătoare ale artiștilor români și internaționali, în ritmul relaxant al parcurgerii unei galerii de artă.

Concomitent, iluminatul arhitectural și zonele de proiecție ale logo-ului ARCUB vor semnaliza traseul pe care participanții sunt invitați să-și continue promenada. Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight, menține Bucureștiul conectat și în 2016 la cele mai actuale trenduri europene în materie de evenimente urbane.

Foto: Spotlight – ARCUB

15
/06
/17

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de anul acesta, Mikhail Baryshnikov prezintă un one-man show intitulat „Brodsky/Baryshnikov”, în regia lui Alvis Hermanis, bazat pe poemele poetului rus Joseph Brodsky. Cele două reprezentații sunt programate pe 15 iunie, ora 22.00, și 16 iunie, ora 18.00.

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

22
/05
/17

Când am trecut de scanerul metalic de la intrarea de la numărul 16, strada Cadet, din cartierul parizian Faubourg-Montmartre, aveam sentimentul vag că ma aflu acolo pentru a descoperi ceva ce în mod obișnuit este rezervat doar câtorva cercuri restrânse. Ce anume, greu de spus. Nu plănuisem ieșirea, Diana, o prietenă apropiată, nu putuse să vină. Nu-i nimic, o descoperire inițiatică, mi-am spus.

18
/05
/17

Astăzi este Ziua internațională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, și de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.