Începe Stagiunea de marţi seara, la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-stagiunea-de-marti-seara-la-ateneu/

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoş Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

Un articol de Liliana Matei|10 octombrie 2015

Ioan-Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de șase ani și a fost îndrumat pe căile artei de către pianista Corina Ibănescu. Din 2010 este student la Universitatea de muzică și arte dramatice din Viena, la clasa profesorului Martin Hughes, unde a intrat pe unul dintre cele zece locuri oferite celor peste 120 de pianiști care s-au prezentat. De atunci a ajuns să concerteze pe scene cunoscute ale Europei, cum ar fi sala Filarmonicii din Berlin (unde în 2011 a interpretat Imperialul de Ludwig van Beethoven), dar și în alte săli de renume din Austria, Japonia, Italia, Elveția, Franța etc. ajungând să colaboreze cu Radiodifuziunea austriacă (ORF) și cu diverse instituții de cultură de prestigiu cum ar fi Muzeul Leopold din Viena.

Pe lângă cariera sa de solist, are o bogată activitate în domeniul muzicii de camera, concertând alături de violoncelistul elveţian Michael Michitaro Luginbüh în formaţia ”Duo Nobile” în Italia, Austria, Elveția, România, Japonia și obținând cu trio-ul său ”Avante Trio” , alături de Seongmin Park clarinet şi Pauline Kempf vioară, în primăvara anului 2015 premiul întâi la concursul internațional de muzică de cameră din Udine (Italia) și un contract pentru înregistrarea unui CD, tot în Italia.
Stagiunea de marţi seara

Marti, 13 Octombrie, 19:00 – 20:00
Sala mică

Recital de pian
IOAN DRAGOŞ DIMITRIU

Program

Ludwig van Beethoven
Sonata în mi bemol major, op. 31, nr. 3
Serghei Prokofiev
Sarcasme, op. 17
Piotr Ilici Ceaikovski
Temă cu variaţiuni în fa major, op. 19, nr. 6
Franz Liszt
Studiu de execuţie transcendentală nr. 10, în fa minor
Studiu de execuţie transcendentală nr. 12, în si bemol minor, „Chasse neige”
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.