Începe Stagiunea de marţi seara, la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-stagiunea-de-marti-seara-la-ateneu/

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoş Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

Un articol de Liliana Matei|10 octombrie 2015

Ioan-Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de șase ani și a fost îndrumat pe căile artei de către pianista Corina Ibănescu. Din 2010 este student la Universitatea de muzică și arte dramatice din Viena, la clasa profesorului Martin Hughes, unde a intrat pe unul dintre cele zece locuri oferite celor peste 120 de pianiști care s-au prezentat. De atunci a ajuns să concerteze pe scene cunoscute ale Europei, cum ar fi sala Filarmonicii din Berlin (unde în 2011 a interpretat Imperialul de Ludwig van Beethoven), dar și în alte săli de renume din Austria, Japonia, Italia, Elveția, Franța etc. ajungând să colaboreze cu Radiodifuziunea austriacă (ORF) și cu diverse instituții de cultură de prestigiu cum ar fi Muzeul Leopold din Viena.

Pe lângă cariera sa de solist, are o bogată activitate în domeniul muzicii de camera, concertând alături de violoncelistul elveţian Michael Michitaro Luginbüh în formaţia ”Duo Nobile” în Italia, Austria, Elveția, România, Japonia și obținând cu trio-ul său ”Avante Trio” , alături de Seongmin Park clarinet şi Pauline Kempf vioară, în primăvara anului 2015 premiul întâi la concursul internațional de muzică de cameră din Udine (Italia) și un contract pentru înregistrarea unui CD, tot în Italia.
Stagiunea de marţi seara

Marti, 13 Octombrie, 19:00 – 20:00
Sala mică

Recital de pian
IOAN DRAGOŞ DIMITRIU

Program

Ludwig van Beethoven
Sonata în mi bemol major, op. 31, nr. 3
Serghei Prokofiev
Sarcasme, op. 17
Piotr Ilici Ceaikovski
Temă cu variaţiuni în fa major, op. 19, nr. 6
Franz Liszt
Studiu de execuţie transcendentală nr. 10, în fa minor
Studiu de execuţie transcendentală nr. 12, în si bemol minor, „Chasse neige”
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.