Începe stagiunea la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-stagiunea-la-teatrul-metropolis/

Luna septembrie aduce cu ea redeschiderea stagiunii la Teatrul Metropolis, unul dintre teatrele cele mai îndrăgite de publicul bucureştean.

Un articol de Liliana Matei|11 septembrie 2021

Programul lunii septembrie este disponibil acum pe site-ul Teatrului Metropolis și aduce cu el noutăți și spectacole iubite de public pe care acum le puteți (re)vedea pe scenele din teatrul de pe strada Mihai Eminescu.

Duminică, 12 septembrie, începând cu ora 19.00, la Sala „Olga Tudorache” se va juca spectacolul „Bad Jews” de Jashua Harmon, susținut de absolvenții UNATC. Teatrul Metropolis rămâne în continuare o platformă de lansare pentru tinerii artiști pe care i-a susținut întotdeauna.

Povestea este una incitantă. În noaptea de după înmormântarea bunicului, trei veri intră într-un conflict verbal (și, uneori, chiar fizic). Într-un colț se află Daphna, o „evreică adevărată”, dar cam schimbătoare, sigură pe sine și de neclintit. În celălalt colț se află vărul ei, Liam, un tânăr la fel de încăpățânat, dar lipsit de convingeri religioase, împreună cu iubita lui, o shiksa, Melody. La mijloc rămâne fratele lui Liam, Jonah, care încearcă să rămână în afara conflictului. Când Liam se autoproclamă moștenitorul medalionului chai al bunicului lor, se dă startul unei încăierări pline de orgoliu și situații comice, totul în numele familiei, credinței și moștenirii.

Din distribuție fac parte nume de care cu siguranță vom auzi de-acum înainte: Adrian Ionescu, Cristina Simion, Răzvan Mîndruță, Diana Mănăilă.

Programul lunii septembrie continuă pe data de 22, când, la ora 20.00 se va juca spectacolul de succes „Domnul Ibrahim și florile din Coran” de Eric-Emmanuel Schmitt, un spectacol de Chris Simion-Mercurian, din a cărui distribuție fac parte Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonţ, Lia Bugnar, Magda Catone, Amelia Ursu. Parisul anilor ’60. Cartierul evreiesc. Moise, un puşti singuratic, părăsit de mamă, locuieşte cu un tată neurastenic şi observă lumea cea mare şi ciudată de la înălţimea celor unsprezece ani ai săi. Domnul Ibrahim, băcanul musulman care pare să cunoască secretul fericirii, şade de dimineaţa până seara pe taburetul din prăvălie şi contemplă aceeaşi lume cu detaşarea senectuţii. Dar într-o bună zi privirile celor doi se întâlnesc şi, din vorbă în vorbă, din poveste în poveste, Moise ajunge învăţăcelul băcanului arab care-i desluşeşte tainele iubirii de oameni. După ce tatăl băiatului dispare…

Pe data de 25 septembrie, de la ora 19.30, se va juca celebrul spectacol „Mă tot duc”, adaptare după William Shakespeare, Marc Dore etc., cu Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu. Doi clovni, o poveste tulburătoare despre iubire și de renunţare… Un cuplu încearcă să-şi rezolve neînţelegerile, abordând masca unor clovni ce sunt într-un amuzant, dar şi emoţionant conflict.

„Peretele” (foto), un spectacol de Lia Bgnar, se va juca pe 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00. „Nu­mi place deloc să dezvălui întâmplările din piesele mele, evit cu încăpățânare s-o fac, deci nici de data asta nu am să povestesc subiectul, <bancul> cum s-ar spune. Am să citez pe una din actriţele din spectacol care mi­a spus într-o zi, după repetiţie, că Peretele cuprinde <toată lumea>. Cuprinde iubire, cuprinde trădare, tristeţe de la lacrimă în colţul ochiului până la hohotul dezlănţuit de plâns, bucurie de la zâmbet timid, până la fericirea rotundă ca o lună plină, cuprinde viaţă şi moarte. Asta se simte de partea noastră a scenei şi, dacă măcar un pic din toate astea va ajunge şi la spectator, banii daţi pe bilet vor fi „amortizaţi” până la ultima monedă. Se cânta în spectacolul nostru, destul de mult, pentru că viaţa te pune uneori în asemenea situaţii încât vorbitul nu te mai poate ajuta să te faci înţeles, e nevoie de note muzicale.

Pe data de 29 septembrie de la ora 20.00, se va juca spectacolul „Două liniuțe”, de Lia Bugnar, cu Medeea Marinescu, Marius Manole, Cătălin Babliuc, Ilinca Manolache, Istvan Teglas, Anghel Damian și Irina Antonie. Spectacolul are un substrat educațional adresat tinerilor, și mai cu seamă tinerelor, care trebuie să fie corect informate cu privire la corpul lor, în special din anii fragezi și deloc foarte conștienți ai perioadei adolescentine. „Două liniuţe“ este o comedie dulce-amară despre a fi sau a nu fi responsabil, a fi sau a nu fi îndrăgostit, despre bănci, gânduri stinghere și alte lucruri neașteptate care au multe de povestit.

Biletele la toate spectacolele Teatrului Metropolis se vor putea achiziționa doar online. Pentru a selecta locurile dorite la reprezentațiile din această lună,  puteți accesa următorul link 👉 https://bit.ly/3yaAcpe

08
/11
/20

„Înainte de orice vilegiatură și sportivitate, bucureștenii vor câștiga să vadă Bucureștii, care în fiece răspântie sunt alții și la fiece zece metri păstrează pentru călător o surpriză o bijuterie și o recompensă”. Așa scria Tudor Arghezi în „Cu bastonul prin București”.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

30
/08
/20

Dacă întrebi pe cineva pe stradă, în mijlocul Bucureștiului, nu a auzit nimeni de ea, chiar dacă stă la câteva minute distanță. Pe stradă, nimic nu îi semnalează prezența până nu ajungi în dreptul numărului 22, unde nimic nu s-a schimbat de mult.

16
/08
/20

De la Rafael la Picasso, istoria artei este și istoria tablourilor dispărute, din întâmplare sau în urma unui plan bine pus la punct. Muzeele pe care le vizităm astăzi ar fi putut fi mai bogate, fără îndoială. Dar tablourile, ca și cărțile, au viața lor secretă și uneori se fac nevăzute, fără să se mai arate.

05
/08
/20

Între 31 iulie și 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din județul Argeș primul eveniment offline de după ieșirea din starea de urgență – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât și antreprenorilor, soloprenorilor și, în general, celor care își doresc să fie creativi și eficienți.

31
/07
/20

În seara de 4 august 1984, Richard Burton s-a dus la culcare pentru ultima dată. Nu s-a mai trezit niciodată. Cauza morții: hemoragie cerebrală. Peste câteva zile a fost înmormântat în cimitirul din Celigny (Geneva), îmbrăcat în costum roșu galez și împreună cu un volum de poezie de Dylan Thomas.