Începe Tabăra Internațională de pictură ”Cutting Edge”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-tabara-internationala-de-pictura-cutting-edge/

Săptămâna viitoare se va deschide Tabăra Internaţională de pictură ”Cutting edge”. Acesta este un proiect în parteneriat cu Asociaţia Bioart. Tabăra de creaţie se va desfăşura la Beliş în perioada 11-20 iulie. Deschiderea oficială va avea loc în data de 10 iulie.

Un articol de Petre Ivan|5 iulie 2016

Vor participa 6 pictori străini (Italia și Grecia) și 14 din România. Lucrările realizate de aceștia vor fi expuse în galerii de artă din Cluj-Napoca, București, Sibiu și Oradea.

Proiectul Tabăra Internaţională de Artă Vizuală Contemporană – „The Cutting Edge”, ediţia a III-a, 2016, își dorește să pună la dispoziția celor 20 tineri artiști din domeniul artelor vizuale un cadru de creație, într-o zonă pitorească și plină de valori străvechi tradiționale.

În acest mod, actul de creație va fi inspirat de către cadrul natural al stațiunii Beliș-Fântânele. Lucrările vor fi concepute sub îndrumarea a 4 specialiști consacrați în domeniul artelor vizuale – și ulterior, vor fi expuse publicului atât în cadrul comunității locale unde au fost create cât și în Cluj-Napoca pentru a beneficia de o vizibilitate mai ridicată.

Tabăra Internaţională de Artă Vizuală Contemporană – „The Cutting Edge”, ediţia a III-a, 2016 îşi propune ca grup ţintă 20 tineri artişti (recrutați dinCutting Edge cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca și universități de artă din Grecia și Italia), care vor avea oportunitatea de a intra în contact şi de a crea, pentru o perioada de 10 zile, sub directa îndrumare a 4 artişti profesioniști români și străini.

Participanti:  Andacs Robert,  Andrei Nuțu, Cristian Avram,  Cristian Lăpușan, Diana Varga, Flavia Lugigan, Marcel Rusu,  Marin Tincuță, Marius Fodor, Mihai Bogdan Dragoș, Mihai Gules, Valentin Marian Ionescu,  Vlad Paraschiv, Andrei Ciurdărescu, Davide Partipilo, Mayra Stela, Michele Bellini, Elisa Lipizzi, Areti Skavantzou, Afrodite-Theodora Andreou, Prof. Dionisis Christofilogiannis.

Proiectul este finanțat din fondurile AFCN.

Foto: Cutting Edge – facebook

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.